De Vogellanden hijst circusvlag

Zwolle – Op maandag 10 mei start revalidatiecentrum De Vogellanden met ‘Forced use’, een groepstherapie voor kinderen die door cerebrale parese, een hersenbeschadiging, op vroege leeftijd één hand minder goed kunnen gebruiken. Kinderen met deze aandoening zijn geneigd hun goede hand meer te gebruiken, waardoor de minder goede hand in functie verder achter uit gaat.

‘Forced use’ is er op gericht om dit tegen te gaan. Alle activiteiten binnen ‘Forced use’ worden spelenderwijs aangeboden en zijn gericht op het thema circus. Het hijsen van de circusvlag markeert de start van een therapieperiode van twee maanden.

Om de therapie voor kinderen aantrekkelijk te maken, zijn alle activiteiten gerelateerd aan het thema circus. De kinderen verkleden zich als clown en doen hun goede arm in een mitella. De minder goede hand gebruiken ze vervolgens voor activiteiten als sjouwen met circusballen, koken voor de andere clowns en eten met een vork. De Vogellanden is de eerste aanbieder in de regio van deze therapievorm bij kinderen. Het is een belangrijke aanvulling op het bestaande therapieaanbod. Vanaf volgend jaar biedt De Vogellanden deze therapie ook aan kinderen van andere leeftijden.

Artikel delen:

Reageer