SP: van collegebank naar voedselbank

Zwolle – De SP voert op 5 mei, tijdens het grootste bevrijdingsfestival van het land in Zwolle, actie voor het behoud van de studiefinanciering. Volgens de partij is dat hard nodig, aangezien veel partijen de studiefinanciering willen afschaffen en omzetten in een ‘sociaal’ leenstelsel.

SP 3.jpg

Woordvoerder Else Geenen van de Zwolse afdeling ROOD, jong in de SP vindt de afschaffing van de studiefinanciering onbespreekbaar en asociaal: ‘De toegankelijkheid van het onderwijs wordt bedreigd. Uit onderzoek blijkt dat één derde van de jongeren niet zou gaan studeren als zij het geld voor hun studie moeten lenen. Een goede opleiding volgen lijkt dus weer een voorrecht voor de rijken te worden. Studenten kunnen straks van collegebank naar de voedselbank.’

De SP grijpt de kans aan om op 5 mei actie te voeren voor het behoud van de studiefinanciering. Vanuit een kraam op het festivalterrein wordt geflyerd en uitleg gegeven over de plannen van de SP en andere partijen. Zelfs ‘sociale’ partijen als GroenLinks, PvdA en D66 willen af van de studiefinanciering. Het kan en mag niet zo zijn dat de rekening van de crisis bij de studenten wordt gelegd en studeren alleen voor de rijken wordt.

De SP wil juist nu investeren in het onderwijs. Investeren in onderwijs betekent investeren in de maatschappij en helpt de economie weer gezond te worden. De hele samenleving profiteert van toegankelijk (hoger) onderwijs. Iedereen heeft belang bij goede artsen, advocaten en docenten. Daarbij komt ook nog dat het volgen van onderwijs een basisrecht van elk mens is. Het afschaffen van de basisbeurs is dus een directe aanval op de basisrechten van mensen.

 

Voor iedereen die meer informatie wil, heeft de SP de website http://www.stufimoetblijven.nl/ in het leven geroepen.

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Een stufi is een lening(of schuld) die wordt kwijtgescholden als diegene slaagt. Als je je opleiding verpest moet je dat geld gewoon terugbetalen..
    Dit systeem werkt 100%, nu krijgen mensen met een kleinere portemonnee toch kans om een goede opleiding te volgen. Dat is investeren in de toekomst.    Maak melding

  2. Heel goed! Afblijven van de stufi. Dit is de rekening van de crisis bij de verkeerde mensen leggen. Heeft Nederland niet juist nu baat bij goed onderwijs? Goed opgeleide mensen kunnen Nederland weer economisch sterk maken. Investeren in onderwijs!

    Heel goed SP, ga zo door!


    Maak melding

Reageer