Kunst, cultuur en pindakaas

Zwolle – Nu de nieuwe collegeprogramma’s bekend zijn, vraagt Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) opnieuw op een ludieke manier om aandacht van de gemeentebesturen in Overijssel. Alle kunst en cultuurwethouders van de 25 gemeenten in de provincie ontvangen een pot pindakaas met exclusief ontworpen etiket. Want: Kunst, cultuur en pindakaas: wie is er niet groot mee geworden?

foto20pindakaas20pers.jpg

Kunst en cultuur zijn broodnodig voor iedereen, dat is de boodschap van de actie. KCO wil met dit initiatief nogmaals het belang van kunst en cultuur binnen het gemeentelijke beleid onderstrepen. KCO geeft gemeenten dan ook, indien gewenst, graag advies over het gemeentelijke kunst en cultuurbeleid. Vlak ná de gemeenteraadsverkiezingen deelde KCO met dit doel al collegeblokken uit aan politieke lijsttrekkers met daarop de slogan: Kunst en Cultuur kleuren de samenleving!

KCO bevordert en ondersteunt het cultuurklimaat in Overijssel met advies, informatie en deskundigheidsbevordering voor kunstmakers, culturele instellingen en gemeenten. KCO is als zelfstandige organisatie uitvoerder van provinciaal cultuurbeleid. Veel van de activiteiten worden mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. KCO is actief op het gebied van Amateurkunst, Beeldende Kunst en Vormgeving, Cultuureducatie, Film, Kunst, Cultuur en Openbare Ruimte Musea, Erfgoed en Popmuziek.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Of

    opnieuw op een ludieke manier om aandacht van de gemeentebesturen in Overijssel.

    of bang voor het voortbestaan van “provincies in deze vorm”? of 1 van beiden of én én?


    Maak melding

Reageer