Leerlingen De Boog zetten de bloemetjes buiten

Zwolle – Speciaal voor 65-plussers die de bloemetjes buiten willen zetten, maar daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken, komen leerlingen van de Christelijke school voor praktijkonderwijs De Boog naar de Wipstrik. Senioren krijgen gratis een gevulde bloembak.

De leerlingen van De Boog zetten voor de senioren de plantjes in een bloembak. Zo fleuren ze in de week van 17 tot en met 21 mei de balkons en tuintjes van senioren in de wijk de Wipstrik lekker op. Kent of bent u een 65-plusser die zelf niet zo makkelijk naar de winkel kan, maar die wel wil genieten van voorjaarsplantjes? Aan het aantal deelnemers is een maximum gesteld, dus wees er snel bij. Belangstellenden voor wie geen plek meer is, komen op een wachtlijst.

Deze actie wordt georganiseerd in het kader van de Maatschappelijke Stage. Leerlingen van het praktijkonderwijs doen vanaf van het schooljaar 2011-2012 48 uur vrijwilligerswerk tijdens hun opleiding. Veel scholen, zoals De Boog, beginnen daar nu al mee. De aanschaf van de plantjes en de bloembakken is mogelijk gemaakt door De Gasthuizen, die financiële bijdragen biedt aan initiatieven voor Zwolse senioren. Aan deze actie werken mee: De Boog – Christelijke school voor praktijkonderwijs, De Gasthuizen – de stichting die financiële bijdragen voor initiatieven voor Zwolse senioren biedt, Vrijwilligerscentrale Zwolle – makelaar voor de Maatschappelijke Stage in Zwolle en Buurthulppost Wipstrik – onderdeel van Steunpunt Informele Zorg.

Aanmelden kan op dinsdag 11 mei tussen 10.00 en 11.30 uur bij Buurthulppost Wipstrik: (038) 453 81 86. Met de deelnemers wordt na inschrijving contact opgenomen om door te geven wanneer de leerlingen langskomen.

Artikel delen:

Reageer