Hotelplan Urbana voldoet aan eisen

Zwolle – Om een hotel aan de Wipstrikkerallee mogelijk te maken, willen burgemeester en wethouders van Zwolle meewerken aan een vrijstelling voor het initiatief van het bestemmingsplan. Enkele jaren geleden was al sprake van nieuwbouw van een hotel bij grand café restaurant Urbana. Het initiatief kan meehelpen om het tekort aan hotelkamers in de stad weg te werken.

Dit voorjaar zijn nieuwe tekeningen voor het hotel ingediend bij de gemeente. Voor het plan is jaren geleden al een stedenbouwkundig programma van eisen opgesteld. Een eerste ontwerp voldeed toentertijd niet aan die voorschriften. Inmiddels is duidelijk dat het plan voldoet aan de ruimtelijke eisen die de gemeente stelt. Gekeken is verder naar zaken als economische haalbaarheid en milieuaspecten. Het vrijstellingsbesluit wordt zes weken ter inzage gelegd. Indien er geen bezwaren worden gemaakt, wordt bij de provincie een verklaring van geen bezwaar aangevraagd voor het bouwplan. Daarna kan de vrijstelling van het bestemmingsplan verleend worden. De gemeente draagt er zorg voor dat eventuele planschade die ontstaat door het plan gedragen wordt door de initiatiefnemer.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het zou tijd worden ook. ik heb mij altijd afgevraagd waarom er bij urbana geen hotel zit. een prima uitspanning met een goed restaurant. als je van bowlen houdt zit je er goed, als enige minpuntje kan ik enkel het muziekfestijn aan de wijthmerplas aanvoeren. maar dat is godzijdank maar een maal per jaar.


    Maak melding

  2. Het verband met het muziekfestijn aan de whytermeplas ontgaat mij even. En ohja, godzijdank is carnaval ook maar eenmaal in het jaar 😀    Maak melding

Reageer