Extra geld voor startersleningen in Zwolle

Zwolle – Steeds meer starters op de woningmarkt maken gebruik van een starterslening. Vanaf 2007 tot en met het eerste kwartaal van 2010 zijn er 72 leningen verstrekt. De verwachting is dat de vraag blijft bestaan.  Daarom verhoogt de gemeente Zwolle het beschikbare bedrag zodat er tot eind 2010 dertig leningen extra kunnen worden  toegekend.

De gemeente Zwolle wil dat koopwoningen ook voor starters tot de mogelijkheden behoren. Voor 2011 en de volgende jaren wordt nog gezocht naar aanvullend budget. Dat is ook het moment om de huidige voorwaarden voor een dergelijke lening te evalueren en eventueel aan te passen. Het maximum bedrag voor een starterslening is € 40.000,-. De koopsom mag maximaal € 235.000– bedragen. Voor een aantal selecteerde nieuwbouwprojecten is de maximale koopsom € 265.000,– De startersleningen worden voor de helft betaald door het ministerie van VROM, 25 procent door de provincie Overijssel en 25 procent van de gemeente.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Sorry Dick, maar het lijkt mij maar niks. Niet alle starters hebben er wat aan. Als het budget voor het jaar weer op is heb jij pech, terwijl je even arme vriendje het een paar maanden eerder het voordeel wel kreeg.

  Ik zou meer zijn voor een structurele oplossing waar iedereen in gelijke mate van kan profiteren.


  Maak melding

 2. @ Carola, heb het bericht meer gescant. Hoopte eigenlijk op een kritische noot.

  Zou dat zo onrechtvaardig gaan: budget op dus pech voor jou?
  Ben “sociale en solidaire maatregelen” helemaal met je eens!


  Maak melding

 3. Ik vind het artikel niet echt helder, o.a: “Een lening wordt betaald door..”.
  Een lening wordt toch verstrekt?
  Het aantal starters die er sinds 2007 gebruik van hebben gemaakt vind ik relatief klein.

  Hoe werkt dit eigenlijk?
  Zijn deze starters mensen die bij een bank te weinig loskrijgen en aanvullende mogelijkheden bij de gemeente weghalen?  Maak melding

 4. Schept idd verwarring Hans2: sKerp

  “Een lening wordt betaald door..”.
  Een lening wordt toch verstrekt?

  Hoe wordt dit idd voorkomen?

  Zijn deze starters mensen die bij een bank te weinig loskrijgen en aanvullende mogelijkheden bij de gemeente weghalen?  Maak melding

Reageer