Het weer: zonnig

Zwolle – Op Bevrijdingsdag begint de dag aan de koude kant met op veel plekken vorst aan de grond. In de ochtend zijn er wolkenvelden, maar in de middag komt de zon er steeds beter door. De wind is zwak tot matig en waait uit het noordoosten. De maxima lopen uiteen van 10 graden op de Waddeneilanden tot 14 graden in het binnenland.

04-05-2010_weerfoto__katerveer_sluis_.jpg
Katerveersluis

Donderdag trekt er vanuit het zuidoosten een storing richting ons land. De dag begint met veel bewolking en in de loop van de middag gaat het vanuit het zuidoosten regenen. In de avond trekt het neerslaggebied verder over ons land. Lokaal kan er flink wat neerslag vallen. De maxima liggen rond 12 graden en daarbij staat een stevige noordoostenwind. Vrijdag blijft de bewolking overheersen en valt er af en toe wat (mot)regen. De wind zwakt af en het wordt gemiddeld 12 graden.

Ook in het weekend lijkt er weinig aan het weerbeeld te veranderen. Er is veel bewolking en van tijd tot tijd valt er regen, op zondag met een buiig karakter. Met een middagtemperatuur tussen 12 en 16 graden wordt het iets minder fris dan de dagen daarvoor.

Daarna houdt het wisselvallige weer aan. Er is iedere dag kans op een bui bij maxima rond 14 graden.

Artikel delen:

Reageer