Vuurvogel ontmoet Zweeds Jeugdstrijkorkest in Zwolle

Zwolle – Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel is nog maar net bijgekomen van het openingsconcert op het Bevrijdingsfestival Overijssel en het volgende concert dient zich alweer aan. Dinsdagavond 11 mei a.s. geeft de Vuurvogel samen met het Halmstad Sträkensemblen uit Zweden een duo-concert.
 

In dit concert laten beide orkesten hun eigen repertoire horen en zullen ze gezamenlijk een internationaal orkest formeren om het concert mee af te sluiten. Het jeugdorkest uit Halmstad speelt op hoog niveau en staat onder leiding van vioolpedagoog en dirigent Mats Reuter. Het strijkorkest zal onder andere de St.Pauls Suite van Gustav Holst en de Romanza Andalusia van Pablo de Sarasate spelen. Als solist zal de Zweedse violiste Magdalena Roth aantreden. In de gezamenlijke afsluiting zullen beide orkesten onder andere de Hongaarse Dans nr.5 van Johannes Brahms uitvoeren.

De uitwisseling met het Zweedse jeugdstrijkorkest is tot stand gekomen door Stichting de Vuurvogel, Muzerie en gitaardocent Alex Timmerman. Het duo-concert in de Plantagekerk aan de ter Pelkwijkstraat begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl.

Artikel delen:

Reageer