Jean Paul Ndizeye van intensive care

Zwolle – Het herstel van Berkum-spits Jean Paul Ndizeye verloopt tot nu toe voorspoedig en zelfs zo goed dat hij dinsdag van de afdeling intensive care mocht. Hij ligt nu op de “gewone”afdeling cardiologie, waar de onderzoeken verder zullen worden voortgezet.

Jean Paul stortte afgelopen zaterdag plotseling in tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen en moest toen, na reanimatie op het veld, naar het ziekenhuis worden vervoerd. In de loop van maandag kwam hij weer bij kennis. Zoals eerder gemeld hebben de eerste onderzoeken geen specifieke afwijkingen van zijn hart of andere organen aangetoond. Wel is duidelijk geworden dat de snelle en adequate behandeling, zowel op het veld als daarna, van grote betekenis is geweest.

Jean Paul is blij met de grote belangstelling voor zijn gezondheid die leden en supporters van de VV Berkum maar ook veel anderen van buiten de vereniging de laatste dagen hebben laten blijken. Toch is het niet de bedoeling dat nu grote aantallen bekenden bij hem op bezoek gaan omdat een te grote drukte niet goed voor hem is.

De resterende 26 minuten van de wedstrijd Berkum tegen Go Ahead Kampen, die bij een stand van 2-1 werd gestaakt, worden aanstaande donderdagavond uitgespeeld. Er wordt om 19.30 uur afgetrapt.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Berkum-spits Jean Paul Ndizeye heeft inmiddels een aantal medische onderzoeken ondergaan en dat zal in de komende dagen worden voortgezet. Wel is al duidelijk geworden dat zijn hartkleppen niet functioneren zoals het hoort.

  Jean Paul is heel alert en reageert heel nuchter op wat er tot nu toe is gebeurd. Hij is ook van mening dat er een groot ⤽geluk bij een ongeluk⤝ is gebeurd doordat hij zo snel en voortvarend is behandeld.

  Zoals eerder gemeld stortte Jean Paul vorige week zaterdag plotseling in tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen en moest hij toen, na reanimatie op het veld, naar het ziekenhuis worden vervoerd. In de loop van maandag kwam hij weer bij kennis.  Maak melding

 2. JP ligt nog steeds in het ziekenhuis naar aanleiding van het onwel worden tijdens de wedstrijd Berkum ?? GA Kampen. Van de week zijn er gesprekken geweest met zijn cardioloog. JP heeft een ⤽Lang QT Syndroom⤝. De resetting van het hart duurt langer dan gebruikelijk is. Daardoor kunnen hartritme storingen optreden.

  De specialisten hebben JP geadviseerd om een ICD (Implanteerbare Cardioverter Defribiillator) te nemen. Hier heeft JP over nagedacht en besloten om dit te doen.
  Zoals het er nu naar uit ziet, kan JP volgende week geholpen worden en wanneer alles goed verloopt, mogelijk zelfs eind volgende week al naar huis. JP is erg blij met al het medeleven dat breed wordt getoond vanuit VV Berkum.


  Maak melding

Reageer