Informatiebijeenkomst psychische klachten

Zwolle – Speciaal voor allochtone mantelzorgers organiseren Steunpunt Informele Zorg en Dimence de informatiebijeenkomst Spons en spiegel. De bijeenkomst is bedoeld voor partners, familieleden en vrienden van mensen met een depressie of andere psychische klachten.

Aan de orde komt met name hoe je om kunt gaan met mensen met psychische klachten. Ook wordt besproken welke invloed de zorg voor de ander heeft op de familie en welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn voor de naastbetrokkenen. Balans is belangrijk. De draaglast moet niet groter zijn dan de draagkracht. Zorg je voor een ander? Zorg dan goed voor jezelf. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat je niet te veel hooi op je vork neemt? En hoe kun je de draagkracht vergroten? Bent u een spons of een spiegel?

De ervaring leert dat allochtonen het soms lastig vinden om in het bijzijn van autochtonen vragen te stellen over zaken die voor hen onduidelijk zijn. Met deze bijeenkomsten proberen Steunpunt Informele Zorg en Dimence ook hen van dienst te zijn. Steunpunt Informele Zorg is onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle. Informatiebijeenkomst Spons en spiegel: 27 mei, 09.00 tot 11.00 uur, Steunpunt Informele Zorg, Assendorperstraat 48 in Zwolle. Aanmelden: vóór 25 mei bij Steunpunt Informele Zorg, info@informelezorgzwolle.nl, 038 422 52 00.

Artikel delen:

Reageer