Bevrijdingsfestival Zwolle, the day after…

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle is woensdag succesvol verlopen. Er kwamen ruim 160.000 festivalbezoekers op het evenement af.

06-05-2010_opruimen_festivalterreinen_7.jpg

Ondanks de talrijke afvalbakken voor ‘troep’ op en bij Park de Wezenlanden lieten de muziek- en theaterfans heel wat rommel achter. Dat werd donderdag door veel medewerkers opgeruimd. Alle berichtgeving en foto’s vindt u via DEZE link.

06-05-2010_opruimen_festivalterreinen_2.jpg

 06-05-2010_opruimen_festivalterreinen_5.jpg

06-05-2010_opruimen_festivalterreinen_1.jpg

06-05-2010_opruimen_festivalterreinen_4.jpg

06-05-2010_opruimen_festivalterreinen_3.jpg

06-05-2010_opruimen_festivalterreinen_6.jpg

06-05-2010_opruimen_festivalterreinen_8.jpg 

Artikel delen:
Reacties 20
 1. En wat zijn de bezoekersaantallen nu eigenlijk? 180.000 zoals u eerder meldde of 160.000?

  Ik ben benieuwd! 🙂

  ===========

  later op de avond door van verschillende partijen het getal van 180.000 genoemd, maar de politie noemde vandaag het aantal van 160.000.


  Maak melding

 2. Bericht door analyst, op 6 mei 2010 om 13:11
  Wat wilt u nu precies communiceren met dit artikel?
  Naar mijn idee niet de moeite van het vermelden waard.

  Naar mijn idee zeker de moeite van het vermelden waard!

  Wat wil je precies communiceren met je reactie? Dát is nou naar mijn idee niet de moeite waard om het keyboard voor vuil te maken 😉


  Maak melding

 3. (analyst, dan lees je het toch niet? Zie het als compliment voor alle vrijwilligers die de troep moeten opruimen)

  Analyst, helemaal met je eens. En Harry, duidelijk in beeld gebracht wat voor viespeuken er in Zwolle hebben rondgelopen. Ook zie je lege bier flesjes in de stadsgracht verdwijnen. Zo is de maatschappij van nu afgegleden. Gelukkig hebben we ook nog beschaafden onder ons.


  Maak melding

 4. ja-tja, er zijn natuurlijk betaalde mensen bij (rova?, verhuurbedrijven), maar er lopen ook nog voldoende vrijwilligers die moe zijn van het festival en toch de handen nog even uitsteken.


  Maak melding

 5. We leven momenteel lijkt wel in een wegwerpcultuur dagelijks zie je jongeren op de fiets met blikjes frisdrank of op de hangplekken waar voldoende afvalbakken zijn.Maar men deponeerd het gewoon van zich af in het plantsoen of op de weg .Droevig vind ik het .


  Maak melding

 6. Mijn jongste was gisteren blij met dit wegwerpcultuur gedrag. Hij heeft er een mooie camera mee verdiend. Dus ieder voordeel heeft zijn nadeel.


  Maak melding

 7. nou, wij zijn de hele dag bezig geweest om de bergen met bekertjes en kartonnetjes waar het bier in kon op te rapen, en ik kan je zeggen, er was duidelijk veel volk geweest, de vuilniswagen reed af en aan, wij hebben ook zon kleine 40 tal vuilniszakken weggeruimd, het feest mag een groot succes geweest zijn maar de afthermath moet ook dan weer opgeruimd worden, ik heb de voorgaande jaren meegeholpen met het opbouwen en afbreken van BFO en nog steeds doe ik het met alle plezier, al was het dit jaar mijn werk ( zie 2e foto bovenaan bij de blikwerper )
  Ik bedankt hierbij zelf ook alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om BFO tot een groot succes te maken!

  Morgen weer een hele dag puinruimen! zonnetje is ons gegunt!


  Maak melding

 8. Bericht door analyst, op 6 mei 2010 om 16:28
  @Han. als het een compliment voor de vrijwilligers is…waarom staar dat er dan niet.

  tjee 😮 heb je niets anders te doen ???


  Maak melding

 9. Misschien hoort het bij een festival, maar aan de andere kant: ik heb nog nooit zoveel kliko’s op een zo’n klein oppervlak zien staan. Waarom dan niet gewoon daarin? We raken er ook teveel aan gewend dat de boel wel weer opgeruimd wordt.

  Zag laatst na een mooie dag zelfs het grasveldje aan de gracht aan de overkant bij de van Roijensingel zelfs bezaaid met afval. Ik snap dat echt niet. Wat voor moeite is het?


  Maak melding

Reageer