Colleges over geschiedenis van de danskunst

Zwolle – In drie avondcolleges belicht Eva van Schaik, historica, researcher en recensent op het gebied van Dans, de historische achtergronden van de hedendaagse danskunst. Aan de hand van literatuur en beeldfragmenten wordt het veranderende denkproces over en in de westerse theaterdans toegelicht. De eerste avond is op maandag 10 mei, inschrijven is nog mogelijk.

Eeuwenlang werd dans gedegradeerd tot een voetnoot in de meeste kunsthistorische studies. In de 20ste eeuw kwam daar verandering in en werd dans erkend als een volwaardige theaterkunst met eigen academische tradities en conventies. In deze drie colleges staat centraal hoe de westerse theaterdans zich vele gezichten en gedaanten verschafte. Waar komen de technieken met daaraan verwante stijlen vandaan en hoe anders dan vroeger wordt tegenwoordig over en met het lichaam gedacht?

Op 10 mei, 17 mei en 7 juni kunnen docenten Kunst & CKV, professionals in het buitenschoolse werkveld en belangstellenden met hart voor kunst en cultuur in korte tijd hun vakkennis actualiseren. De cursus wordt georganiseerd door ArtEZ Expertisecentrum Kunsteducatie.

Kijk voor meer informatie op: www.artez.nl/kunsteducatie
 
Data: 10 mei, 17 mei en 7 juni 2010
Tijd: 18.30-20.30 uur
Inschrijven: kunsteducatie@artez.nl
Locatie: Rhijnvis Feithlaan 50, 8021 AM ZWOLLE
Kosten: 75 euro
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer