Bijdrage Oranjefonds voor renovatie Vlasakkers

Zwolle – Travers Welzijn ontvangt een bijdrage van € 25.000,- van het Oranje Fonds voor de geplande renovatie van wijkcentrum de Vlasakkers in de Indische Buurt. Dat heeft het Oranje Fonds onlangs formeel bevestigd. Het doel is om het gebouw zo te verbeteren dat het wat gebruiksmogelijkheden, onderhoud en exploitatie betreft, weer jaren vooruit kan. 

Voor de leefbaarheid en sociale samenhang in de Indische Buurt is het van belang het wijkcentrum te behouden, zodat ontmoeting, educatie en vrije tijdsbesteding kan blijven plaatsvinden. Een centrum dat voor de jeugd, de jongeren en de volwassenen het hart van de Indische Buurt is. Voor de verbetering van het wijkcentrum heeft de gemeente Zwolle in samenspraak met Travers Welzijn en de wijkbewoners plannen ontwikkeld. Naast de financiering vanuit de gemeente Zwolle en het Oranje Fonds wordt de verbetering ook mede mogelijk dankzij een investering van Planoform Vastgoedontwikkeling, verantwoordelijk voor de woningbouw op de nabij gelegen locatie De Rode Molen.


Duurzame verbetering
Het vernieuwde wijkcentrum is zo ontworpen dat het tegemoet komt aan de wensen van de verschillende doelgroepen die van het wijkcentrum gebruik maken. Dankzij schuifwanden kunnen de ruimten in het gebouw flexibel worden gebruikt. Door het gebouw beter te isoleren, wordt het dankzij de lagere energie- en onderhoudskosten ook duurzaam verbeterd. Bovendien levert een kleiner wijkcentrum minder geluidsoverlast op voor de omwonenden, omdat de afstand tot de omliggende woningen groter wordt.

Ronald van der Giessen, directeur: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.” Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer 24 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Travers Welzijn is een regionaal actieve maatschappelijke onderneming en werkt voornamelijk in Zwolle aan leefbare en veilige wijken met goede voorzieningen. Travers Welzijn zet zich in voor de kwaliteit en groei van de leefwereld van cliënten. 

Artikel delen:

Reageer