FC Zwolle heeft interesse voor Martijn Barto

Zwolle – FC Zwolle heeft interesse in aanvaller Martijn Barto van Harkemase Boys. Eerder bekeek SC Cambuur-trainer Menzo de talentvolle spits al in een thuiswedstrijd. Barto laat weten aan Omrop Fryslân dat hij de komende weken de aanbiedingen op een rijtje zet.

Harkemase Boys hoopt op zijn beurt Barto te behouden. De Friese voetbalclub uit de Hoofdklasse C speelt komend seizoen in de nieuwe Topklasse. Barto speelde de afgelopen drie jaar voor de amateurs uit Harkema en viel op door zich te ontwikkelen tot doelpuntenmachine. Hij maakte in 52 duels veertig doelpunten.

De 25-jarige spits is geen onbekende in het betaald voetbal. Zijn profcarrière begon hij bij RKC, maar eindigde een jaar later bij Helmond Sport, waar hij vier doelpunten maakte in 34 wedstrijden. Barto besloot het vervolgens lager op te zoeken, omdat hij graag zijn studie wilde afmaken. Maar aangezien hij binnenkort klaar is met zijn studie staat de 25-jarige voetballer open voor een nieuw avontuur in het betaalde voetbal.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Martijn Barto verkiest een langer verblijf bij de amateurs boven een transfer naar SC Cambuur of FC Zwolle. Dat heeft de aanvaller de selectie van Harkemase Boys maandag laten weten.

    Barto blijft zijn huidige club trouw, weet Omrop Fryslan. Dat besluit heeft hij genomen vanwege de nieuwe Topklasse en het goede gevoel dat hij bij de club uit Friesland heeft.

    De 25-jarige Barto begon zijn carri?re bij RKC Waalwijk, maar wist bij die club nooit een basisplaats te veroveren. Via Helmond Sport belandde hij vervolgens bij Harkemase Boys, waar hij al twee seizoenen aan de lopende band scoort. SC Cambuur en FC Zwolle zagen daarom wel heil in de komst van Barto, maar kunnen dat nu vergeten.    Maak melding

Reageer