Kunstwerk ‘De Boom’ voor Holtenbroek

Zwolle – Holtenbroek is weer een kunstwerk rijker. Vrijdag werd kunstwerk ‘De Boom’ van kunstenaar Reinier Lagendijk geplaatst aan de waterkant aan de Verhulststraat.

07-05-2010_de_boom_kunstwerk_verhulststraat_2.jpg

Vrijdag werd de beplanting rondom het kunstwerk geplaatst. Het kunstwerk wordt officieel onthuld op 20 mei, in aanwezigheid van wethouder cultuur Nelleke Vedelaar, kunstenaar Reinier Lagendijk en omwonenden. Reinier Lagendijk ( Den Haag, 1969) kreeg zijn opleiding aan de AKI (Academie Beeldende Kunsten, Enschede). Zijn kunstwerken staan vaak in relatie met de natuur; daarom wordt hij ook wel ‘bio-kunstenaar’ genoemd.

07-05-2010_de_boom_kunstwerk_verhulststraat_1.jpg

07-05-2010_de_boom_kunstwerk_verhulststraat_3.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

19 gedachten over “Kunstwerk ‘De Boom’ voor Holtenbroek”

  1. Ja wat moet hier nou over zeggen? Sommige kunnen het mooi vinden andere lelijk, Maar is die wel h*fter proef?

    Van die beplanting zie ik weinig 😮

    ============

    Zaterdag gaan ze verder…

  2. over kunstwerken gesproken….weet iemand wanneer nou eens de terneergeslagen glazen engel gaat landen op de Grote Markt?
    Op project zijn nou al drie wethouders versleten.
    Of zouden ze stiekum proberen deze glazen michieltje in te ruilen voor de beeldengroep van Johan van der Cappelle die nog steeds in Rome staat? 8)

  3. zit die ‘kunstenaar’ in een lsd trip ofzo?
    OMG wat een foeilelijk kunstwerk, is dit mede tot stand gekomen met subsidie van de gemeente?

  4. Remco. er is een gemeentelijke commissie voor beeldende kunst en die bepaalt wat er aan kunst in de stad mag komen te staan, je kunt er zelfs zitting in nemen…

  5. Haha ik vind het inderdaad meer op een ader lijken als op een boom 😛 of iets wat uit een science fiction film kruipt :'(

  6. Ik vindt het niet echt lelijk. Lijkt wel een beetje op bruggetje maken met gym. Het is maar net wat je er zelf in ziet. 🙂

  7. hoeveel heeft dat ‘kunstwerk’ ons nu weer als gemeenschap gekost?
    stelt dit een treurwilg voor? en dan die kleur….
    Heeft er iemand weleens een boom gezien met zo’n kleur…
    Zal binnenkort ook wel weer beklad worden

  8. Kijk nou gewoon eens op de site van de kunstenaar. Hierdoor krijg je meestal meteen een goed idee van wat hij bedoelt met zijn kunst. Wat is de achterliggende gedachte, waarom juist deze vorm/kleur? Be open-minded mensen…maakt de wereld een stuk gezelliger.

Reacties zijn gesloten.