Gerrit Teunis beschrijft Zwolse politiek

Zwolle – Oud-raadslid Gerrit Teunis presenteert binnenkort zijn boek ‘Dromen, ambities, politiek’ dat zal verschijnen bij uitgeverij D33. In het boek beschrijft Teunis anderhalf jaar ervaringen in de Zwolse gemeentepolitiek. Gerrit van der Brug (oud-raadslid Gemeente Zwolle) en Steven ten Veen (oud-journalist Wegener) verleenden hun medewerking aan het boek. Gerrit van der Brug zal tevens het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.

‘Dromen, ambities, politiek’ is een opmerkelijke uitgave. Gerrit Teunis, politicoloog en huisvester, is geboren en getogen Zwollenaar en zo’n dertig jaar lid van de PvdA. In 2006 was hij kandidaat voor de gemeenteraad en werd met een royaal aantal voorkeursstemmen gekozen, maar vertrok in 2007 alweer. Teunis toont – bij wijze van verlaat moment van verantwoording aan hen die in 2006 op hem hebben gestemd – hoe de zaken gelopen zijn. Het geeft een aardig inzicht in de Zwolse politiek en vormt een bijzondere aanvulling op de informatie die over de inwoners van Zwolle worden uitgestort via de gemeentelijke informatiekanalen, de kranten en het internet. Inside information komt eigenlijk nooit naar buiten. Teunis noemt de politiek een soort Luilekkerland.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Opzienbarend nieuws. Dat gaat nog wat losmaken binnen politiek Zwolle. Die geven namelijk niet graag hun geheimen prijs.


  Maak melding

 2. Bericht door Tim, op 7 mei 2010 om 23:26
  Ik, weet jij wanneer hij jarig is??
  Was op bevrijdingsdag Tim, tijdje weg geweest?


  Maak melding

 3. Zullen wel niet zulke leuke verhalen en bekentenissen in staan over de gemeentepolitiek in dat boek.Ben heel benieuwd wat de goede man naar buiten heeft te brengen voor zijn kiezers van toen.


  Maak melding

 4. Als de overhandiging van dit boek maar niet zo lang gaat duren als dat boek dat ik van WVF-Freddy zou krijgen :o:o:o


  Maak melding

Reageer