Zwolle in teken van Beachvolleybal

Zwolle – Dit weekend is Zwolle de eerste stad die dit jaar volop in het teken staat van Beach Volleyball. Bij de Agnietenplas staan op ruim 30 velden zo’n 200 teams het hele weekend tegenover elkaar in het Palm Beach Life Circuit. Dankzij de samenwerking die er is met de Nevobo en organisator Freetime van Palm Beach, is Sportpark De Pelikaan er in geslaagd om tegelijkertijd ook een 1e Divisie Beachvolleybal Toernooi te organiseren op de eigen permanente beachsportlocatie in Zwolle. Van de Zwolse beachteams Noordhoek speelden zowel de heren als de dames de finale zaterdag.

8-5-2010-12.jpg

De organisatie van dit 1e Divisie Beach Volleyball toernooi in Zwolle is in handen van De Pelikaan in samenwerking met Landstede/VC Zwolle. ‘Wij zijn beiden erg blij met de samenwerking met de Nevobo en Freetime, om als eerste locatie dit jaar te mogen starten met de Eerste Divisie en daarnaast ook gelijktijdig het Palm Beach Life Circuit 2010 op een steenworp afstand van onze locatie weer te mogen verwelkomen. Deze vorm van samenwerking is goed voor de ontwikkeling van beachvolleybal als breedte- en topsport in deze regio”, aldus verenigingsmanager Diederik Meijntjes van De Pelikaan. De Pelikaan heeft als gastheer enkele wildcards mogen vergeven voor het 1e divisie toernooi. Zo speelden het dua Jelle Hilarius en Thomas  vandaag, en de Zwolse eredivisie spelers Duncan Budinger en Lennart Huijbers op zondag mee.

8-5-2010-44.jpg

8-5-2010-71.jpg

De animo voor deelname aan het Zwolse toernooi was groot, het aantal inschrijvingen is beduidend hoger dan het maximaal aantal teams van 8 dames- en 8 herenteams per dag dat mee kan doen. De wedstrijden o.l.v. Nevobo-scheidsrechters, starten zondag om 9.00 uur waarbij rond 17.00 uur de finales zijn. Het 1e divisie toernooi is gratis toegankelijk en vindt plaats aan de Haersterveerweg in Zwolle.

Op de Pelikaan won het herenteam van BT Noordhoek, de vaste gebruiker van de accomodatie, de finale. Helaas verloren de dames van Noordhoek de finale.

Artikel delen:

Reageer