CSV ’28 sluit competitie winnend af

Zwolle – CSV ’28 ging er in zijn laatste wedstrijd, in en tegen Gramsbergen, nog eens “vol” voor, met als resultaat dat Gramsbergen degradeerde en CSV ’28 zelf in grote onwetendheid bleef, of het nu wel of niet een periode had gewonnen. 

Het begin van de wedstrijd was voor Gramsbergen, dat meteen duidelijk maakte dat het van  plan was “de laatste strophalm” te grijpen en direct het heft in handen nam. Pas na een kwartier schoot CSV via Jouad Akloud voor het eerst op doel, overigens recht in handen van de afscheid nemende keeper van Gramsbergen, Erik van ’t Holt. Enkele minuten later moest Jeroen Broekroelofs, die even daarvoor een uitbraak van Gramsbergen had gestuit, met een blessure het veld verlaten. Vervanger was Yavuz Özdemir die in de spits ging spelen, waardoor Matthijs Kremer weer naar de verdediging verhuisde. CSV ’28 ontworstelde zich gaandeweg de eerste helft wat uit de greep van Gramsbergen en werd ook gevaarlijker. Na ongeveer een hal uur spelen rondde Thomas Wieringa een voorzet van Mayken Stolte af met een vlammend schot, wat keeper van ’t Holt via de lat tot hoekschop verwerkte. Uit die hoekschop schoot Özdemir de bal in het doel (0-1).


Gramsbergen gooide nog wat extra energie in de strijd en had bijna succes toen middenvelder Marijn Gaasbeek door de verdediging van CSV niet aangevallen werd en vrij aan kon leggen en overschoot. Vijf minuten later was de stand weer gelijk toen bij een hoekschop van de thuisploeg Bart Wind de verdediging van CSV te slim afwas en scoorde (1-1). In de blessuretijd voorkwam Peter Smit met een goede reactie nog dat Gramsbergen met voorsprong de rust inging.  

Gramsbergen begon weer sterk aan de 2e helft toen spits Bart Wind een steekpass van Floris de Wit maar net voorlangs het doel van CSV schoot. CSV speelde onrustig en was de greep op het middenveld wat kwijt tot Jeroen Soppe, na een kwartier mocht invallen. De routinier bracht rust in het spel, waardoor CSV met meer controle ging spelen. Wat echter niet voorkwam dat de ploeg snel op achterstand kwam. Een schot van Bart Wind werd door Peter Smit uit de kleine hoek gehaald, maar de daarop volgende hoekschop werd bij de 2e paal door Mark Hamberg kundig verwerkt (2-1).

CSV zette opnieuw aan en uit een afgeslagen hoekschop scoorde Matthijs Kremer fraai de gelijkmaker (2-2). De ploeg ging door en even later bediende Jouad Akloud de mee naar voren gekomen Matthijs Kremer, die zijn ploeg weer op voorsprong bracht (2-3). Gramsbergen probeerde het nog wel met een extra spits, maar verder dan een goed door Peter Smit gepakt schot van Bart Wind kwam de ploeg niet. De ploeg begon te beseffen dat degradatie bijna een feit was en hanteerde alleen nog maar de lange en hoge bal. Een paar minuten voor tijd was het helemaal over en uit. Jouad Akloud ondernam een rush en diens afgeslagen schot werd door Yavuz Özdemir opgepikt. Met een fraaie lob verdween de bal in de kruising van het doel van Gramsbergen (2-4). 

Door deze uitslag degradeerde Gramsbergen en CSV ’28 bleef in grote verwarring achter. Eerst werd geconstateerd dat de ploeg de gewenste periode was misgelopen en onderweg naar Zwolle kwam het bericht, dat de ploeg mogelijk toch een periode had overgenomen. Zekerheid daarover was er op het moment van het schrijven van dit verslag nog niet. 

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling: 

Doel: Peter Smit.Achter: Mayken Stolte, Jeroen Broekroelofs (17. Yavuz Özdemir), Kai Renwarin en Edgar Dolleman.

Midden: Han Stolte, Jouad Akloud en Oumar Sylla.

Voor: Matthijs Kremer, Lauwand Suleiman (60. Jeroen Soppe) en Thomas Wieringa.

Maurits Vermeulen

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer