WVF promoveert naar de eerste klasse

Zwolle – “Sprookjes bestaan!” Jan Pieterman, jarenlang keeper van WVF 1 en oud voorzitter van WVF was zeker van zijn zaakjes: ‘We gaan vanmiddag gewoon winnen. De jongens zijn optimaal gemotiveerd. We hebben een zwakkere periode gehad, maar dat is nu voorbij. Volgend jaar staan we aan de bovenkant van het rechterrijtje van de 1e klasse’, voorspelde hij.

wvf_promotie_6538_470.jpg
Feest in Westenholte …

WVF-er Wichert aan het Rot, die de afgelopen week door burgemeester Meijer geridderd werd, liet er geen misverstanden over bestaan. ‘WVF gaat promoveren ! WVF heeft een echte ploeg. Ze hebben iets voor elkaar over,’ aldus het nieuwbakken lid in de orde van Oranje Nassau. Vuurwerk, spandoeken, blauwwitte ballonnen en dubbeldikke rijen publiek vormden de ambiance voor wat een mooi voetbalspektakel beloofde te gaan worden. Er heerste spanning op Sportpark “de Weide Steen” voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd tegen Hulzense Boys. WVF kwam goed uit de starblokken en trok het spel direct naar zich toe. Al na 4 minuten kwam dat in de score tot uiting.  Een fraaie voorzet van Hessel Berends werd vakbekwaam door Özhan Kardag binnengeschoten. (1-0) Vijf minuten later was WVF opnieuw heel kansrijk, maar een tweede treffer bleef achterwege. WVF ging echter steeds meer achterover leunen.

wvf_promotie_6467_470.jpg
Özhan Kardag, topscorer van WVF …

wvf_promotie_6203_470.jpg

wvf_promotie_6409_470.jpg

Hulzense Boys pakte het initiatief. Dat leidde in de 30e minuut tot een dot van een kans voor de roodwitten. Dion Reijnen kopte de inzet van Hulzense Boys vakbekwaam van de doellijn. Voetballend stelde het tot aan de rust jammer genoeg niet veel meer voor. Na de rust probeerde Hulzense Boys door een wissel meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het was evenwel de hardwerkende Jeroen van Brummen die het meest kansrijk was. De goalie van Hulzense Boys wist een tweede treffer te voorkomen. Over en weer werden er nog wat kansen gecreëerd, terwijl het eerste geel voor rekening van de Hulzense Boys was. In de 65e minuut moest Berends plaats maken voor Martijn Ruijsch. Ook WVF kreeg geel gepresenteerd. Beide coaches brachten nog meer vers bloed binnen de lijnen. Een moe gestreden Hans Kamping maakte plaats voor Kevin Peters. Vlak daarna kantelde de wedstrijd. Kardag speelde Ruijsch de bal in de voeten. Hij soleerde richting de Hulzense sluitpost en wist hem vallend te passeren.(0-2)
Coach Eduard Lindeboom liet de zeer actieve Arno Leenhouts vervangen door Timon Beimers. In een van zijn eerste acties wist hij op de bekende “Beimers-manier” een voorzet van Ruijsch af te ronden. Daarmee bracht hij de 3-0 eindstand op het scorebord. WVF zal door deze verdiende overwinning het volgend seizoen in de eerste klasse haar opwachting mogen maken.

Achteraf

‘Mooi hé’, waren de eerste woorden van Ruijsch. ’Eindelijk promoveren’, sprak de ervaren middenvelder. ‘Ik baalde dat ik door een blessure op de bank moest beginnen. Dan mag je invallen en toch even wat laten zien. Ik ben heel benieuwd naar de 1e klasse’, sloot hij glunderend af. Coach Lindeboom sprak van een sprookje met een ‘happy end’. ‘We zullen nog veel van WVF horen. De teamgeest is één van pijlers van dit team. Voor wat betreft het volgend jaar is de doelstelling al bepaald.’ Handhaven in de 1e klasse’, sprak hij trots. De jonge verdediger Dion Reijnen vond het een mooie wedstrijd met vooraf veel spanning. ‘Een heerlijk gevoel’. Danny Reinders was blij met snelle openingstreffer. De Hulsense Boys namen het na een kwartiertje van ons over. De 2-0 was het breekpunt. Er valt voor ons in de 1e klasse nog veel te leren. Timon Beimers zat vlak na de wedstrijd uit te hijgen van zijn inspanningen. ‘Eindelijk!’. zuchtte hij. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij en dan gaat het weer een keer lukken’, grapte hij. De naar Apeldoorn vertrekkende Marthijn van der Steege vond het geweldig.’ Hier doe je het voor. Ik voelde een behoorlijke wedstrijdspanning. De angst voor een tegengoal was groot. Ik vertrek bij een fantastisch mooie club.  Ik heb drie totaal verschillende seizoenen meegemaakt,’ glimlachte hij terugblikkend.

wvf_promotie_6167_470.jpg

wvf_promotie_6212_470.jpg

wvf_promotie_6242_470.jpg

wvf_promotie_6265_470.jpg
Ball(onn)enjongen …

wvf_promotie_6340_470.jpg
Martijn Ruijsch scoort de bevrijdende 2-0 …

wvf_promotie_6346_470.jpg

wvf_promotie_6359_470.jpg
Inleiding van de 3-0 voor WVF …

wvf_promotie_6502_470.jpg
Een extra stimulans voor de spelers hing al een tijdje in de kleedkamer …

wvf_promotie_6505_470.jpg
De felicitaties van zijn partner Sandra voor Eduard Lindeboom …

wvf_promotie_6446_470.jpg

wvf_promotie_6528_470.jpg
De trainer heeft het niet altijd gemakkelijk …

Feest bij WVF! Na heel veel jaren een welverdiende promotie. En … het bleef nog lang onrustig op “de Weide Steen”.
Tekst: John Ruijsch

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Dank je Zwollerkerspel! Beregezellig feest met 2 Westenholtense live-artiesten. Manon Hoogland en Dominique!
    Klopt Ingrid: daar aanwezig, maar niet al te lang. ’s avonds een verjaardag van de trainert van A1. Ze hadden zaterdag ook nog nacompetitie afgedwongen op de verjaardag van de trainert, waar het tot vannacht nog erg gezellig was.

    Zijn jullie kampioen geworden met C2; of komt die wedstrijd tegen BQ nog?


    Maak melding

Reageer