Hollandse Meester in Broerenkerk

Zwolle – In de historische omgeving van de Broerenkerk te Zwolle zal op 15 mei aanstaande klassieke muziek klinken van eigen bodem. Het Zwols Symfonie Orkest komt met een bijzonder programma van Nederlandse componisten, muziek die maar zeer zelden te horen is op de concertpodia. 

Een van de stukken op het programma is het eerste fluitconcert van Theodoor Verhey. Dit fluitconcert is een dankbaar stuk voor de solist die qua stilistisch vermogen en vingervlugheid flink wat in zijn mars moet hebben. De Belgische Barbara Deleu, solofluitist in het Radio Filharmonisch Orkest, zal op 15 mei de solo spelen. Ook bijzonder op het programma is de Symfonie nr. 2 op. 18, bijgenaamd ‘Sinfonia Piccola’ van Leon Orthel. Dit eendelig expressieve werk uit 1940 is een mooie samensmelting van de traditionele werkwijze en het moderne klankbeeld.


Bekender op het programma is de Piet Heyn Rhapsodie van Peter van Aanroy. Het stuk is een fantasie over ‘De Zilvervloot’, een bekend volkslied dat iedere Nederlander zo meezingt. Van Anrooy verwerkt het op een zeer speelse en fantasievolle manier.

Ter gelegenheid van het concert is er een samenwerking opgezet met het Cibap (vakschool voor de verbeelding). Studenten van de richting ‘ruimtelijke presentatie, ruimtelijke vormgeving’ zullen een bijpassend decor in de stijl van Hollandse Meesters realiseren. De decors zijn tevens de examenstukken van de studenten en zullen uiteraard te bewonderen zijn op 15 mei.

Het concert begint om 20:00 en kaarten zijn te reserveren via de website www.zwolssymfonieorkest.nl of te koop aan de deur. Voor kinderen zijn de kaarten 10 euro en voor volwassen 15 euro. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer