Zomerfeest voor jonge mantelzorgers in Zwolle

Zwolle – Speciaal voor Zwolse jonge mantelzorgers van twaalf tot en met achttien jaar organiseren Steunpunt Informele Zorg en Travers 4 juni het Zomerfeest. De jongeren gaan barbecueën, alcoholvrije cocktails maken en volgen in een echte dojo de weerbaarheidstraining Sta sterk. Er wordt afgesloten met een disco. 

Jongeren die thuis voor een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid zorgen, kunnen zich aanmelden en kosteloos deelnemen. De activiteit is bedoeld om de jongeren de kans te geven zich even lekker te ontspannen en niet met het zorgen thuis bezig te zijn. Bij Steunpunt Informele Zorg vinden ze behalve jongeren met een vergelijkbare thuissituatie een luisterend oor en kunnen ze om praktische hulp vragen. Bijzonder aan het Zomerfeest is dat het wordt georganiseerd door twee jonge mantelzorgers. Zij hebben bijvoorbeeld de flyers en posters ontworpen en bereiden het evenement voor.

Anders dan vorig jaar, toen elke zes weken een activiteit voor jonge mantelzorgers werd gehouden, is er dit jaar één groot zomerfeest dat samen met het jongerenwerk van Travers wordt georganiseerd. Verder legt Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle, zich vooral toe op het geven van voorlichting over jonge mantelzorgers. Een voorbeeld daarvan zijn de gastlessen op middelbare scholen.

Zomerfeest voor jonge mantelzorgers, jongerencentrum Rezet in Zwolle, 16.00 tot 24.00 uur (de jongere deelnemers kunnen voortijdig vertrekken). Aanmelden: (038) 422 52 00 of info@informelezorgzwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer