Ronald McDonaldhuis Zwolle heeft het Goed Geregeld

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis Zwolle krijgt 19 mei als eerste Zwolse organisatie de kwaliteitsonderscheiding vrijwillige inzet ‘Goed Geregeld’. Odelia Otten van Vrijwilligerscentrale Zwolle complimenteert het huis: “de sfeer is goed en het vrijwilligersbeleid is tot in de puntjes geregeld.” 

De onderscheiding Goed Geregeld is een initiatief van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Om ervoor in aanmerking te komen, heeft het Ronald McDonald Huis Zwolle, die draait op anderhalf betaalde krachten en 70 vrijwillige medewerkers, een evaluatie moeten schrijven. Die is getoetst door de lokale adviseur van Vrijwilligerscentrale Zwolle en een landelijke adviseur van NOV.


Met de onderscheiding worden vrijwilligersorganisaties gestimuleerd om hun vrijwilligersbeleid goed te regelen. Otten: “het is belangrijk dat zaken als begeleiding voor vrijwilligers, taakomschrijvingen en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling voor elkaar zijn. Vrijwilligers worden niet betaald, maar zijn tegelijkertijd van onschatbare waarde voor organisaties en de maatschappij. Daar moet je goed mee omgaan.” 

Vrijwilligerscentrale Zwolle heeft als taak het vrijwilligerswerk in Zwolle te promoten en te bevorderen. Dat gebeurt met onder andere scholing, advies, voorlichting en bemiddeling voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Zodoende zet Vrijwilligerscentrale Zwolle zich ook in als lokale adviseur voor de onderscheiding Goed Geregeld van NOV.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer