Bijeenkomst voor kankerpatiënten in Zwolle

Zwolle – 14 mei organiseert Tegenkracht een bijeenkomst voor kankerpatiënten in Zwolle. Stichting Tegenkracht biedt sporten op maat voor kankerpatiënten, waarbij rekening gehouden wordt met de individuele belastbaarheid en de concrete sportwens. In 2006 is Tegenkracht in de Randstad van Nederland begonnen met het aanbieden van deze dienstverlening.

 

logo_tegenkracht.jpg

Na een jaar van oprichting en uitbreiding in met name de Randstad is Tegenkracht de jaren daarop, vooral uit gaan breiden elders in het land. Vanaf begin 2010 heeft Tegenkracht kantoor in Zwolle, met de intentie sporten in het oosten van het land óók toegankelijker te maken voor kankerpatiënten. Tegenkracht zoekt en benaderd potentiële sportadressen, sportbegeleiders, fysiotherapeuten, sportartsen en overige potentiële partners in de regio om kankerpatiënten aldaar het Sportplan op Maat aan te kunnen gaan bieden.


Tegenkracht vindt het ten eerste belangrijk dat kankerpatiënten goede opgeleide sportbegeleiders toegewezen krijgen, in tweede instantie kijkt Tegenkracht naar de heersende cultuur binnen de desbetreffende organisatie. De ene sportschool of sportclub is de ander niet, Tegenkracht zoekt de best passende match voor de deelnemers. Als derde punt probeert Tegenkracht de reisafstand van wonen en sporten zo klein mogelijk te houden voor de deelnemers.   

Erg belangrijk Voor Tegenkracht is naamsbekendheid. Hoe meer kankerpatiënten weten wat Tegenkracht te bieden heeft, hoe meer kankerpatiënten wij kunnen helpen om te sporten. De volgende stap in de regio is het opzetten van een clinic voor (ex)kankerpatiënten.

Vrijdag 14 mei organiseert Tegenkracht een clinic in Zwolle en is bedoeld voor (ex)kankerpatiënten in en rondom Zwolle. Tegenkracht wil in deze workshop laten zien dat sport en kanker heel goed samen kunnen gaan, niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het een positief effect kan hebben op het herstelvermogen.

Patiënten die meedoen aan de clinic zullen op een interactieve manier kennis maken met de verschillende mogelijkheden van sportbeoefening. Daarnaast wordt aan het einde van de clinic een cursus ‘veerkracht’ aangeboden door R&D Training en Advies, dat laat zien dat sport en veerkracht veel met elkaar te maken hebben. Tijdens de clinic zullen er ook een aantal ervaringsverhalen en interessante lezingen de revue passeren

Meer informatie: www.tegenkracht.nl of bel 06-48525048

 

 

Aanmelden voor de workshop: jessicauneken@tegenkracht.nl

Artikel delen:

Reageer