Stadswacht IJsselland start uitvaartservice

Zwolle – In Nederland vinden regelmatig onregelmatigheden plaats gedurende een uitvaartplechtigheid, zoals diefstal uit de woning van betrokkene, agressie in het verkeer bij begrafenisstoeten en auto-inbraak tijdens de uitvaartplechtigheid.

Stadswacht IJsselland wil een belangrijke rol spelen in de keten van veiligheid en daarom biedt de stichting een uitvaartservice aan. Door het discreet en respectvol uitvoeren van een specifieke uitvaartservice, zal het veiligheidsgevoel van de naasten, familie, vrienden en omstanders een gewenst en een maatschappelijk verantwoord effect hebben. De uitvaartservice van Stadswacht IJsselland bestaat uit het begeleiden van de uitvaartstoet  door het verkeer van en naar de uitvaartgelegenheden te regelen, op zeer discrete wijze toezien op de eigendommen van de overledene en familie en het toezien op de bezittingen van de genodigden van de uitvaartplechtigheid. Het gaat om het respect voor de medemens en het veiligheidsgevoel-  of beleving gedurende dit ingrijpend definitieve moment. De uitvaartservice van Stadswacht IJsselland biedt familie, vrienden en bekenden een gevoel van groot respect en zekerheid, wat positief zal bijdragen aan het moeilijke moment van afscheid nemen en de verdere rouwverwerking.  

‘Meerdere malen zijn wij reeds voor uitvaartbegeleiding en toezicht gevraagd. Wij doen deze activiteiten beroepsmatig vanuit onze visie, namelijk: alert en aanwezig zijn’, aldus Jan Werkhoven, directeur van Stadswacht IJsselland. Voor meer informatie over de uitvaartservice wordt verwezen naar de website van Stadswacht IJsselland: www.stadswachtijsselland.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Stadswacht IJsselland start uitvaartservice”

  1. hebben ze daar wel personeel voor? Ik citeer een stukje uit het parool.

    AMSTERDAM – Stadswachten en andere medewerkers van Stadstoezicht in Amsterdam zijn gemiddeld 45,6 dagen per jaar ziek.

    Dit meldt het Parool dinsdag op basis van een vertrouwelijk rapport van onderzoeksbureau Falke & Verbaan.

    Drie keer zo lang ziek
    Per werkdag is negen procent van het personeel niet aanwezig door ziekte. Dit ligt ver boven de landelijke norm van 4,1 procent en ook ver boven de doelstelling van 7,9 procent die de gemeente de dienst heeft opgelegd.

  2. Verdieping: je refereert naar het ziekteverzuim van stadswachten werkzaam in Amsterdam. Ik geloof niet dat dit te spiegelen is naar de situatie in Zwolle.
    En.. misschien maken ze wel gebruik van vrijwilligers 😮

  3. Salaris

    Het salaris van een stadswacht bedraagt bij VG het eerste jaar tenminste het minimumloon op uurbasis, dat wil zeggen 32/36 van het minimumloon bij een aanstelling van 32 uur.
    Na een jaar stijgt het salaris naar 110% van het minimumloon en vervolgens ieder jaar met 4 procentpunten tot een maximum van 125%. De inconveniënte uren (de uren buiten de normale werktijden) worden vergoed met een extra toelage.

  4. @ verdieping, deze personen hadden veel beter thuis kunnen blijven zitten en hun hand op kunnen houden.

    Voor welke bevolkings groep heb jij wel respect.Wat voor een werk doe jij dan?

  5. Tsja. Deze jongens moeten ook werk hebben h?? Dan gaan ze berichten de wereld inhelpen dat het tijdens begravenissen bar en boos is. Worden hopelijk de mensen bang van. Zodat wij ze tijdens de begravenis gaan inhuren.
    Tssssss zo doorzichtig ook…

  6. @Tsja, zo doorzichtig is het niet – het is een bekend verschijnsel dat diegenen die te lui zijn om te werken wel de hele dag de tijd hebben om de krant te lezen. Daarin staat prachtig vermeld wie er niet thuis is.
    Wat mij betreft dus prima zaak, er gaat zeker een preventieve werking vanuit. Want reken maar dat als je adres in de krant staat bij de overlijdensadvertenties, je absoluut geen zin hebt om de volgende dag nieuwe apparatuur te moeten kopen.

  7. Ik laat me huis graag niet bewaken door mensen van de stadswacht , vaak zijn dat mensen die al langdurig werkeloos zijn en geen zin hebben om zelf een baan te zoeken , maar gedwongen worden anders verliezen ze hun uitkering , vind het ook triest hoe ze er bij lopen , dit is een taak van politie , maar niet voor langdurige werklozen .

  8. Binnenkort ook in Zwolle:
    Surveillerende medewerkers van de Monuta die mensen die zich niet aan de APV houden ter plekke een OML- kaart aanbieden. Bij iedere overtreding krijgt men een stempel. Bij 5 stempels brengt de Monuta u onder begeleiding van de stadswachten naar de eeuwige jachtvelden. Overigens staat OML voor “over mijn lijk”.

  9. We moeten het land inmiddels met vrijwilligers en ‘vrijwillig aangewezen’ mensen op de been houden.
    Dat laatste is (zoals het nu gaat) zeker niet goed.

    Wie kan werken zal werken en moet meer krijgen dan onwelwillenden.
    Ofwel, onwelwillenden krijgen minder..
    Anders is er simpelweg geen motivatie om aan de slag te gaan.
    En kennelijk kan dat gewoon.

    Dan is er weer het risico dat de onwelwillenden op boeventocht gaan en daar is Politie voor nodig. Maar die mannen moeten inleveren.

    En zo is de cirkel weer rond..

  10. stadswachten staan erom bekent dat ze vaak ziek zijn en niet echt geintereseerd zijn in hun werk. ik vindt dit niet nodig.

Reacties zijn gesloten.