Rood voor Rood regeling voor Kiekeboslaantje

Zwolle – In het kader van de provinciale Rood voor Rood regeling wordt in Zwolle een aantal nieuwe woningen gerealiseerd. Aan het Kiekeboslaantje is na de sloop van een groot oppervlak aan (agrarische) bedrijfsgebouwen plaats voor maximaal zeven ruime woningbouwkavels met riante woningen. Voor Herfterlaan 55 ligt het plan om de landschapsontsierende bedrijfsgebouwen aldaar te slopen en er een nieuwe woning voor terug te bouwen.

De maatschap Beltman, eigenaar van de locatie aan het Kiekeboslaantje, komt ter compensatie in aanmerking voor twee van de zeven woningbouwkavels. Opbrengsten uit de ontwikkeling van de overige vijf woningbouwkavels komen ten goede aan het verbeteren van ruimtelijke kwaliteit elders in het buitengebied van Zwolle. De kavels hebben een oppervlakte van ca. 2000 – 2500 m2 met daarop een woning van maximaal 1500 m3. De gemeente sluit binnenkort een Rood voor Rood overeenkomst met initiatiefnemer Beltman.

De gebouwen van een voormalig melk- en vleesveebedrijf aan de Herfterlaan zijn niet meer in gebruik. De daar aanwezige sleufsilo vormde de aanleiding voor het plan in het kader van de Rood voor Rood regeling. De silo die grenst aan het fietspad dat onderdeel uitmaakt van de fietsroute “Rondje Zwolle”, werd als landschapontsierend ervaren. Deze silo en nog andere landschapontsierende bebouwing worden gesloopt. Een nieuwe woning tegenover Herfterlaan 26 wordt gerealiseerd.

Het ontwerpbestemmingsplan voor de Herfterlaan 55 ligt binnenkort ter inzage.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Rood voor Rood – is dat niet die dievenbende die verrijking van enkele personen in de hand werkt?
  Bekenden met enkele personen en voila: ge moogt daar een huissie plaatsen op plekjes en vervolgens met dikke winst verkopen.
  Tenminste elders in de provincie al negatieve ervaring mee opgedaan.
  En hier – kweetnie. Liever één silo dan 7 nieuwbouwwoningen……… Bij rondje Zwolle kijk ik iig liever tegen een (ex)boerenbedrijf dan 7 vila’s.


  Maak melding

 2. Wat een doorzichtige smoezen, landschapsontsierende silo’s vervangen door “oogstrelende” villa’s? die witgepleisterde “Dallas” huizen met dubbele garage met krullerige siersmeedhekken en coniferen eromheen zeker???


  Maak melding

Reageer