Het weer: kans op regen

Zwolle – Dinsdag begint de dag opnieuw fris. In het noorden is het dan helder, terwijl er in het zuiden en oosten meer bewolking voorkomt. Ook valt er dan al wat lichte regen. Dinsdagmiddag blijft het in het noordwesten droog, met af en toe ook wat ruimte voor de zon. In het oosten en zuiden is het dan regenachtig. Het wordt ongeveer 12 graden. De noordoostenwind trekt dan aan de kust aan naar vrij krachtig. Dinsdagavond is het overal bewolkt en valt er op veel plaatsen nog wat lichte regen. In het westen lijkt het droog te blijven. In de nacht van dinsdag op woensdag daalt de temperatuur naar ongeveer 4 graden.

10-05-2010_weerfoto__ijsselcentrale_harculo.jpg
IJsselcentrale Harculo

Woensdag overheerst de bewolking en lokaal valt af en toe een spatje (mot)regen. De temperatuur blijft nog aan de lage kant, met 11 tot 13 graden. De wind is noord- tot noordoostelijk en zwak tot matig. Ook in de nacht naar donderdag houden we kans op wat regen. De minima liggen rond 5 graden. Ook donderdag is er veel bewolking. De wind draait gedurende de dag meer naar het westen en is meest zwak van kracht. Lokaal valt een spat regen. Het kwik komt iets hoger uit. Het wordt 12 tot 16 graden.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De temperatuur komt dan, met 14 tot 17 graden, weer in de buurt van de normale waarde voor de tijd van het jaar. Na vrijdag is er elke dag kans op wat neerslag. het blijft dus wisselvallig. De temperaturen liggen in de buurt van de 16 à 17 graden.

Artikel delen:

Reageer