Komt het 3FM Glazen Huis 2010 naar Zwolle?

Zwolle – Dinsdagmiddag wordt via radio 3FM bekend gemaakt waar dit jaar het populaire Glazen Huis komt te staan. Zwolle is een serieuze kandidaat en is met de steden Leiden, Nijmegen en Eindhoven genomineerd voor de stedenkeuze voor het Glazen Huis 2010. Presentator Giel Beelen gaat dinsdagmiddag op pad in Nederland en zal uiteindelijk in de stad van keuze aankomen en daar de beslissing bekendmaken.

26-03-2010_zwolse_delegatie_naar_3fm_ivm_glazen_kooi_8.jpg

De gemeente Zwolle probeert rond de Kerst van 2010 het populaire Glazen Huis naar Zwolle te krijgen. Achter de schermen werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan een bidbook voor de Hanzestad. Dit werd door burgemeester H.J. Meijer persoonlijk in Hilversum overhandigd. In Zwolle was het de lokale PvdA die na de vorige editie het idee voor een Glazen Huis in Zwolle opperde. Je kunt het Glazen Huis niet zomaar in elke gemeente neerzetten, want er moet natuurlijk een groot plein in de stad te vinden zijn: het Glazen Huis heeft ruimte nodig. En wat te denken van gezelligheid? Er moet genoeg horeca in de buurt zijn om de hongerige en dorstige bezoekers te verwarmen met een natje en een droogje. En er is nog meer! Serious Request is een gebeurtenis waarbij stad, bevolking en ondernemers zich goed kunnen profileren. Zwolle past prima in dat plaatje!

Het evenement zorgt voor veel extra bezoekers en de stad kan zich voor een miljoenenpubliek presenteren aan de rest van Nederland. Voor het organiseren van een succesvolle editie van 3FM Serious Request kijkt 3FM naar de volgende voorwaarden:

1. De gemeente heeft een groot plein in de binnenstad, met horeca en winkels in de directe omgeving.
2. De gemeente start een dialoog tussen gemeente, lokale belanghebbenden en 3FM om alle initiatieven zo goed mogelijk te coördineren.
3. De gemeente schrijft een marketingplan ter promotie van het evenement op lokaal en regionaal niveau om zoveel mogelijk donaties voor het Rode Kruis te genereren.
4. De gemeente draagt bij aan de kosten van 3FM Serious Request.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Giel zijn zoektocht is vanaf 9.45 uur op verschillende momenten live te volgen op giel.vara.nl.

  De videotechniek die wordt ingezet is uniek in zijn soort. De Black Video Box in rugzakformaat, maakt het mogelijk om via simkaarten video in hoge kwaliteit live te streamen. Iets dat eerder alleen mogelijk was met een dure satellietverbinding. De VARA test deze nieuwe technologie het komende jaar en zal in de nabije toekomst meer Black Video formats (radio, internet en tv-titels) uitbrengen.

  Quote Edwin Valent, hoofd Nieuwe Media: ⤽Met deze unieke techniek willen we samen met onze partners als een van de eerste omroepen wereldwijd laten zien dat je op een goedkope manier een complete live uitzending in hoge kwaliteit kan aanbieden.”

  Wil jij dus weten waar het Glazen Huis dit jaar komt te staan en met eigen ogen zien hoe de Black Video Box werkt?  Maak melding

 2. De bus met daarin Giel Beelen die naar de locatiekeuze voor het Glazen Huis rijdt is momenteel op weg naar Lelystad…


  Maak melding

 3. Via twitter gehoord:

  Heeft @giel3fm toch weer rijbewijs?? “tussen Den Haag en Leiden rijden geen treinen ivm een aanrijding” #sr10

  lol


  Maak melding

 4. ZWOLLE – Zwolle Marketing roept heel Zwolle op om om 16.00 uur naar de Grote Markt in Zwolle te komen om daar samen af te wachten of het Glazen Huis naar Zwolle komt.
  Rond 16.15 uur wordt in de Coen&Sandershow bekend gemaakt welke stad als locatie voor de goededoelen-actie van 3FM is gekozen. Dj Giel Beelen van de radiozender is sinds 10.00 uur onderweg naar de locatie. Hij plaatste een half uur geleden een foto op Twitter die erop wees dat hij in de buurt van Walibi is. Of dat ook betekent dat Zwolle zijn beoogde einddoel is, is nu nog niet duidelijk.

  Ja hoor… Als hij rond 16.15 in Zwolle aankomt en dan nu al in Walibi is, kan ik je wel zeggen dat hij dan niet rechtstreeks naar Zwolle rijd….


  Maak melding

 5. Giel is Zwolle voorbij gereden…
  maandag 10 mei 2010
  Opgestaan met een onbestemd gevoel in je buik? Dat kan kloppen, want vandaag hoor je eindelijk waar het Glazen Huis terecht komt! Zwolle is het niet.  Maak melding

 6. Gaat Nijmegen worden denk ik, gaat met een grote boog terug naar het zuiden. Om de spanning erin te houden, eerst Leiden voorbij en dan blijft de vraag Eindhoven of Nijmegen.


  Maak melding

 7. Zwolle niet
  Giel wist het eerst zeker: we rijden richting Zwolle. Dat wordt het dit jaar. Maar nee, de Stig nam een afslag, waardoor het duidelijk werd dat ze Zwolle voorbij reden. Giel was verward… en benieuwd waar de Stig hem dan wel naartoe rijdt…
  We houden je op de hoogte…  Maak melding

 8. Giel houdt van spelletjes. Waarom zou hij 16.00 uur niet alsnog op het Rodetorenplein in Zwolle uit gaan komen 8)


  Maak melding

 9. Yup maar ze hebbem wel op 3fm gezet dar het geen zwolle wordt… Kan de weblog niet even contact opnemen met zwolle marketing??


  Maak melding

 10. Promotor Zwolle Marketing meldt daarnet aan Weblog Zwolle dat ze zijn gebeld door 3FM met de mededeling dat het Glazen Huis (inderdaad) niet naar Zwolle komt dit jaar. Heel jammer.


  Maak melding

 11. Nu moet Zwolle Marketing ineens zelf nog iets leuks bedenken, dat zal nog niet meevallen. De kans is groot dat Zwolle nu weer van diverse “kaarten” afvalt.


  Maak melding

 12. Als het hier een keer tegenzit loopt iedereen te mopperen.

  1. FC Zwolle haalt de nacompetitie – weinig reacties
  2. FC Zwolle uitgeschakeld – reacties: zie je wel, stelletje amateurs, het wordt nooit wat etc.

  3. Bevrijdingsfestival Zwolle krijgt een prijs – weinig reacties
  4. Bevrijdingsfestival tijdelijk gesloten wegen drukte – reacties: waardeloze organisatie, ik ga wel naar de stad etc.  Maak melding

 13. Het is makkelijker om te klagen dan complimenten te geven. Tenminste, daar schijnen mensen moeite mee te hebben.
  Ik zie het toch liever andersom 🙂


  Maak melding

 14. Wat ik net begrijp uit een foto welke Giel heeft geplaatst op twitter is dat het óf Nijmegen óf Eindhoven wordt. Maar ik had niet mijn juiste bril op 😉


  Maak melding

 15. Marieke, hij is Nijmegen al voorbij gereden, dus het is Eindhoven of Leiden maar aangezien het nog maar 2 uur is, zal Leiden het wel worden.;D


  Maak melding

 16. Paul Rabbering (3fm) maakt nog ff reclame voor Zwolle:
  – mooie stad hij heeft er gestudeerd
  – bij De Harmonie
  – De Diezerstraat….
  Hij vindt het jammer dat het Glazen Huis er niet komt. 😀


  Maak melding

 17. wat mijn betreft gaat dit niet door. ik zie de busjes net bezoopen boeren uit de randgebieden van zwolle al toestromen.


  Maak melding

 18. Jongens en meisjes, kom op, zo erg is het niet. De evenementenkalender is boordevol. Trots zijn op je stad kun je ook zo wel zijn, daar heb je geen omhooggevallen, tonnen verdienende, over de rug van Het Rode Kruis zichzelf promotende, plaatjesdraaiers voor nodig.


  Maak melding

 19. Reden dat het Zwolle niet is geworden is het te kleine Rodetorenplein, en dat klopt natuurlijk ook. We hebben het over een groot evenement. Het Grote Kerkplein kan misschien, maar dan houdt het in Zwolle verder op.


  Maak melding

Reageer