Docent Windesheim ontwerpt nieuw rekenspel

Zwolle – Basisschool De Ichthus in Zwolle heeft de primeur. Op 18 mei krijgt de school als eerste het nieuwe rekenspel ‘Rekenflits, around the world’ aangeboden. Henk Logtenberg, docent rekenen-wiskunde aan de Christelijke Hogeschool Windesheim, heeft dit spel ontwikkeld. Hij wil daarmee een bijdrage leveren aan de verbetering van het rekenonderwijs op de basisschool.

De kwaliteit van het reken- en taalonderwijs staat landelijk hoog op de agenda van de onderwijsinspectie en de overheid. Allerlei stimuleringsmaatregelen worden ontwikkeld en uitgevoerd. Ook Windesheim levert daaraan zijn bijdrage. Onder meer door deel te nemen aan kenniskringen, die Vivente, Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs initieert. Doel is de stimuleringsmaatregelen van de overheid rondom het reken- en wiskundeonderwijs vorm te geven.

Kenniskring rekenen-wiskunde
De introductie van het spel ‘Rekenflits, around the world’ is voor Vivente het startmoment voor de kenniskring rekenen-wiskunde. Ontwerper Henk Logtenberg biedt officieel het spel aan, aan Henk ter Wee, voorzitter van het College van Bestuur van Vivente en Harry Frantzen, directeur van de School of Education van Windesheim. Bij de introductie van ‘Rekenflits, around the world’ worden zowel leerkrachten als leerlingen van De Ichthus betrokken. Onder begeleiding van Henk Logtenberg en zijn collega Nathalie de Weerd spelen zowel leerlingen als leerkrachten het spel.

Artikel delen:

Reageer