Grote waardering voor inzet Glazen Huis Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle en Zwolle Marketing bedanken alle Zwollenaren en betrokkenen uit een wijde regio rondom de stad voor hun inzet om het Glazen Huis naar de stad te krijgen.

Hoewel het benefietevenement van 3FM dit jaar niet in Zwolle gehouden wordt, is er grote waardering voor de wijze waarop de kracht van de stad de afgelopen maanden landelijk voor het voetlicht is gebracht. Vanaf december vorig jaar hebben duizenden Zwollenaren en andere betrokkenen zich ingespannen om het evenement naar de stad te krijgen. Dat dit uiteindelijk niet gelukt is, blijft uiteraard jammer. Maar de brede inzet in stad en regio heeft er wel voor gezorgd dat Zwolle zich heeft zich laten zien als de bruisende, dynamische en krachtige stad die zij is. Ook zonder het Glazen Huis biedt Zwolle dit jaar een boordevol evenementenprogramma. Vorige week nog genoten zo’n 160 duizend bezoekers van het Bevrijdingsfestival en evenementen in de binnenstad. Voor de komende maanden staan onder meer nog het Zwolse Halve Marathon Festival, Festival ZwArt, de zomerkermis en het Stratenfestival op de agenda.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Super blij dat het er niet komt.Als je in zwolle te laat bent met je terras krijg je straf 3 dagen je terras dicht.Maar wel de nek uisteken voor het glazenhuis.laten ze hun nek maar uitsteken voor de horeca in Zwolle.


  Maak melding

 2. heel erg jammer, het was erg leuk geweest als het glazen huis in zwolle had gestaan dit jaar. Meer bekendheid voor zwolle in de media en voor iedereen die langs komt. Leek me een goede zaak, nu maar hopen dat het volgend jaar hier komt.  Maak melding

 3. volgend jaar dus ook niet, want hij gaat nu naar eindhoven en volgend jaar naar leiden. Dus dat wordt nog een jaartje wachten..jammer


  Maak melding

 4. Volkomen terecht dat Zwolle dit event niet krijgt. Vanaf het begin is door de organisatie vooral gecommuniceerd dat het voor Zwolle een grote economische impuls zou zijn wanneer het Glazen Huis naar Zwolle zou komen. Maar volgens mij moet voorop staan dat er miljoenen voor het goede doel moeten worden opgehaald. En dat de plaats waar dat 3FM huis dan staat daar ook nog wat mee opschiet lijkt me mooi meegenomen maar mag nooit als hoofddoel worden gecommuniceerd. Jammer, maar de inhaligen zijn terecht gepasseerd en op hun vingers getikt. Hebben die Brabo’s dat toch slimmer gedaan… En het is daar overigens ook nog eens wat minder belegen en gezelliger.


  Maak melding

 5. Jammer, jammer, jammer!
  Rare beslissing dat de locatie voor 2011 al wel bekend is gemaakt door 3fm.

  @lichtstad;
  Als het daar gezelliger is en minder belegen….wat doe je dan op deze site? ga lekker op z’n brabo’s carnaval vieren of de koeien melken joh:P


  Maak melding

 6. Remco ik ben blij dat jij het doet, ik heb me ingehouden!

  Hij had hier ook kunnen drijven in de stadsgracht trouwens en dan het volk op het rode torenplein!


  Maak melding

 7. Jammer dat 3FM Oost-Nederland zo negeert. Dat Zwolle het niet wordt is nog tot daar aan toe, maar dan had het toch echt Nijmegen moeten worden; notabene een studentenstad bij uitstek.

  Het Glazen Huis heeft tot dusver alleen in West-, Zuid- en Noord-Nederland gestaan. Dit jaar wordt het opnieuw Zuid, volgend jaar opnieuw West. Van een eerlijke verdeling is geen sprake; erg jammer.


  Maak melding

 8. Jammer, maar de inhaligen zijn terecht gepasseerd en op hun vingers getikt

  Raar dan dat de lichtstad het glz huis dan wel krijgt. Wij, in Zwolle draaien niet om de waarheid heen, jullie (net bij Giel onder het bureau vandaan gekropen) draaien gewoon om de waarheid heen. Want het is algemeen bekend dat er geldelijk gewin zit aan het glz huis.


  Maak melding

 9. Nou ja het is jammer.. Zoals bovengenoemd hoeft er van mij geen ‘eerlijke’ verdeling over NL.. Het is gewoon zo dat er in het westen/zuiden meer bruisende steden te vinden zijn (laten we eerlijk zijn). Neemt niet weg dat we moeten knokken voor toch nog een keer glazen huis in Zwolle!


  Maak melding

 10. Dit was toch al geruime tijd bekent. Vorig jaar in Groningen werd al gezegd dat Leiden aan de beurt zou komen.

  Als de gemeente nu gewoon weer alle tijd en energie in de Zwolse horeca en winkels gaat steken dat komt het wel goed met Zwolle. Geen gezeur over terasjes die niet mogen. Gewoon extra terrassen toestaan in de zomer. En extra openingsdagen voor de winkels.


  Maak melding

 11. Wij, in Zwolle draaien niet om de waarheid heen, jullie (net bij Giel onder het bureau vandaan gekropen) draaien gewoon om de waarheid heen.

  Daarover gaat nu juist mijn betoog: alles draait om goede communicatie!

  Oh ja, Remco, probeer nou eerst maar eens een discotheek bij jou in dat dorp te realiseren. Dat Glazen Huis komt daarna misschien nog wel ’n keer.


  Maak melding

 12. Eind, van de wereld, hoven. Is dat niet dat ubercommersjele naar een gloeilampenfabriek vernoemde gat? Dat met het Philips-bedrijfsvoetbalteam geen enkele historische binding heeft? Voetballen op z’n Duits als PSVouw en wortels in het veleden als Pisvee. Huichelachtige nep-lacherTs, nep-gezelligheid en 3e-rangs Carnaval.
  Daar hebben toch ook eel van die Rooms-Katholieke tafrelen plaatsgevonden met die weerloze jochies? Ach, een paar wees gegroetjes en in het Duits melden dat niemand er van wist…..wees gegroet. Het leven is geen “Dagboek van een Herdershond”. Met je ahum…. Bavaria.

  Je kunt beter eerlijk en oprecht blijven.


  Maak melding

 13. Hoeveel geld is er nou over de balk gegooid om een uitgekauwd idee als dat glazen huis naar Zwolle te krijgen?
  Kunnen we hier in Zwolle nou echt niet zelf iets origineels bedenken?…
  De gemeente heeft toch eigen ideeen makers en makelaars in dienst?


  Maak melding

 14. @Observer ; je hebt een punt. We bouwen in Zwolle een eigen glazen huis (elke jaar regelmatig te gebruiken (vakanties, veel volk) en te verhuren aan goede doelen etc.). Samen maken we de stad8)


  Maak melding

Reageer