Volkoren Festival terug in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 22 mei komt het Mijdrechtse platenlabel Volkoren terug naar het Zwolse poppodium Hedon in het kader van het Volkoren Festival.

Het in 2003 opgerichte dochterlabel van Sally Forth Records heeft enkel Nederlandse bands onder contract en ditmaal zijn het Anderson, ME (Minco Eggersman), Kim Janssen en special guests People Get Ready (voorheen This Beautiful Mess) en Eva Ellingsworth. Allen acts die stuk voor stuk terug grijpen naar een bepaalde roots, variërend van Folk tot Electro en Indiepop. Het festival staat garant voor een avond vol bezinnende luistermuziek waarmee je even uit het dagelijkse leven kan ontsnappen.


Anderson

Met twee albums en contracten bij labels wereldwijd is Anderson inmiddels een grote naam. Het duo mixt moeiteloos new-wave, electro en indie pop tot uiterst dansbare doch intieme popliedjes. Het debuutalbum We Radio Anderson uit 2005 zorgde voor vergelijkingen met het Duitse Notwist en het Amerikaanse The Postal Service. De single Trevor On The Dancefloor van het nieuwe album It Runs In The Family werd goed ontvangen door Nederlandse radiostations. Zo was het de hoogste binnenkomer in de Kink 40 en werd het regelmatig gedraait op 3FM.

ME

De Nederlandse musicus en producer Minco Eggermans heeft al vele projecten op zijn naam staan. Zo is hij één van de oprichters van Sally Forth Records en het Volkoren label en heeft hij als producent o.a. de albums van Anderson, Ponoka en Suzanne Fields geproduceerd. Daarnaast was hij actief in de bands at the close of every day en Rollercoaster 23. Nu is Eggermans terug met zijn soloproject ME en eind vorige maand kwam alweer zijn derde album uit met als titel Hamden. ME brengt warme ingetogen melodieën ondersteund door folky begeleiding met af en toe een toevoeging van elektronica.

Kim Janssen

In 2009 wist de singer-songwriter Kim Janssen met zijn dromerige en verlegen stemgeluid het publiek op Noorderslag moeiteloos voor zich te winnen. Het werk The Truth Is, I Am Always Responsible werd zeer goed ontvangen. MusicFrom.nl over het debuutalbum: “Een eerlijk, intiem kijkje in het hoofd van iemand die één van Nederlands grootste mannelijke singer/songwriters kan worden. Of dat in onze ogen nu eigenlijk al is.” Kortom, een juweel in een al zo bijzondere avond.
 

VOLKOREN FESTIVAL

Line-up: ANDERSON / ME / KIM JANSSEN + Special Guests: PEOPLE GET READY / EVA ELLINGSWORTH 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Zaterdag 8 mei
Open                           : 19:00 uur
Aanvang                      : 19:15 uur

Entree                         : € 10,00

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en op de avond aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:

Reageer