Samenwerking RIBW Groep Overijssel en Dimence

Zwolle – Op maandag 17 mei leggen de RIBW Groep Overijssel en Dimence hun toekomstige krachtige samenwerking vast in een preferred partnership. ‘Aantoonbaar meer kwaliteit van zorg voor onze cliënten en patiënten, daar gaat het ons om,’ stelt Bart Verpalen, raad van bestuur van de RIBW Groep Overijssel. Een samenwerking die, volgens Herma van der Wal, geneesheer-directeur van Dimence, cliënten/patiënten kwalitatief hoogwaardige zorg oplevert die nog beter op elkaar aansluit.  

Ondertekening van de overeenkomst betekent dat de organisaties de verschillende expertises meer afgestemd willen inzetten in het kader van hoogwaardige ketenzorg. Uiteraard kunnen cliënten en patiënten altijd blijven kiezen. Concretere samenwerkingsafspraken worden per cliënten/patiëntengroep gemaakt. De ondertekening wordt feestelijk afgesloten met het oplaten van talrijke ballonnen van beide organisaties die zich zullen vermengen in de lucht: een prachtig gezicht en een symbolisch gebaar.

Per jaar biedt Dimence deskundige behandeling aan ruim 28.000 mensen met psychiatrische problemen in Oost-Nederland. De RIBW Groep Overijssel sluit daar op aan met haar deskundigheid in begeleiding op het gebied van wonen, werken en welzijn.   

Artikel delen:
Reacties 6
  1. niks, gewoon twee instanties die fuseren om een groter deel van de markt te bestrijken. Dus dat word vast een grote verschuiving van doelgroepen waarbij het RIBW zijn gezicht gaat verliezen aan het grote Dimence…


    Maak melding

  2. Ondertekening van de overeenkomst betekent dat de organisaties de verschillende expertises meer afgestemd willen inzetten in het kader van hoogwaardige ketenzorg. Uiteraard kunnen cliënten en patiënten altijd blijven kiezen.

    Hier krijg ik altijd jeuk van. “Clienten en patienten kunnen altijd blijven kiezen”. Ik voorspel dat vele patienten op vriendelijk verzoek willen gaan verhuizen als ze nog dezelfde zorg willen ontvangen onder het mom van “expertise afstemmen”.


    Maak melding

Reageer