Duoconcert Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel

Zwolle – Dinsdagavond gaf Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel samen met het Halmstad Sträkensemblen uit Zweden een gratis toegankelijk duo-concert in de Plantagekerk. In dit concert lieten beide orkesten hun eigen repertoire horen en formeerden ze gezamenlijk een internationaal orkest om het concert mee af te sluiten.

11-05-2010_optreden_vuurvogel_in_plantagekerk_5.jpg
Het jeugdorkest uit Halmstad speelt op hoog niveau en staat onder leiding van vioolpedagoog en dirigent Mats Reuter. Het strijkorkest speelde onder andere de St. Pauls Suite van Gustav Holst en de Romanza Andalusia van Pablo de Sarasate. Als solist trad de Zweedse violiste Magdalena Roth aan. In de gezamenlijke afsluiting voerden beide orkesten onder andere de Hongaarse Dans nr.5 van Johannes Brahms uit. De uitwisseling met het Zweedse jeugdstriorkest is tot stand gekomen door Stichting de Vuurvogel, Muzerie en gitaardocent Alex Timmerman.

11-05-2010_optreden_vuurvogel_in_plantagekerk_2.jpg
11-05-2010_optreden_vuurvogel_in_plantagekerk_3.jpg

11-05-2010_optreden_vuurvogel_in_plantagekerk_1.jpg

11-05-2010_optreden_vuurvogel_in_plantagekerk_4.jpg
11-05-2010_optreden_vuurvogel_in_plantagekerk_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Vioolpedagoog = een viooldocent met extra kwaliteiten op pedagogisch gebied. Het is een specialisme om dit instrument bij jonge kinderen goed te onderwijzen. De pedagogiek is hierbij erg belangrijk.
    Het was een prachtconcert overigens!
    Harry, dank voor je mooie foto’s!


    Maak melding

Reageer