Het weer: droog

Zwolle – Woensdag valt er in de ochtend in het oosten en noordoosten nog wat (mot)regen. In de rest van het land is het droog en grotendeels bewolkt. Woensdagmiddag trekt het laatste plukje van het regengebied het land uit en wordt het ook in het noordoosten droog.

11-05-2010_weerforo__pieter_steynstraat_.jpg
Pieter Steynstraat

In het oosten blijft het bewolkt, maar in het westen komt de zon af en toe tevoorschijn. Toch wordt het niet warmer dan 11 graden. Er staat een zwakke tot matige noorden- tot noordwestenwind, die op de Wadden en langs de noordwestkust vrij krachtig tot krachtig kan zijn. In de avond klaart het van het westen uit op en koelt het flink af. In de nacht van woensdag op donderdag komt op grote schaal vorst voor. Donderdag wordt een droge dag. Het is wisselend bewolkt en met temperaturen tussen 10 en 14 graden nog steeds aan de frisse kant. De noordelijke wind is zwak tot hooguit matig.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en blijft het droog. Er staat weinig wind en deze komt uit het noordwesten. Met 12 tot 17 graden komen de temperaturen weer in de buurt van de normale waarde voor de tijd van het jaar.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig weer, met iets meer zon, maar wel elke dag kans op wat neerslag. De temperaturen schommelen rond 15 graden.

Artikel delen:

Reageer