Aftrap Praktijkproef Elektrische scooter in bedrijf

Zwolle – Mede dankzij subsidie van de provincie Overijssel gaat op 18 mei aanstaande de Praktijkproef ‘Elektrische scooters in bedrijf’ van start. Een initiatief van EE-Products, Provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel.

scooter.jpg

Met deze praktijkproef kunnen instellingen, bedrijven, overheden een elektrische scooter gedurende een maand uitproberen, zonder onmiddellijk tot aanschaf over te gaan. Doel van de praktijkproef is het stimuleren van een milieuvriendelijke wijze van vervoer in de zakelijke markt. De elektrische scooter is een goed alternatief voor de auto op de korte afstand: ze zijn stil, snel en schoon en er zijn geen problemen met files en parkeren. Bovendien, bij intensief gebruik verdient de scooter zich binnen 1 tot 2 jaar terug vanwege de lage kosten van gebruik. In Zwolle krijgt het bedrijf New York Pizza Delivery de sleutel voor een zogenaamde bezorgscooter. De sleutel van de ‘standaard’ elektrische scooter wordt overhandigd aan een medewerker van Trias Jeugdhulp.

Als bedrijf of instelling heeft u de mogelijkheid om op huurbasis een elektrische scooter uit te proberen. De scooter wordt rijklaar afgeleverd (inclusief acculader en slot) en is WA Casco verzekerd. Het onderhoud is geregeld in samenwerking met Fietsned, een landelijk netwerk van mobiele tweewielerspecialisten. Er zijn 2 soorten scooters te huur: • De standaard scooter: huurprijs € 235 per maand (all-in) • De bezorgscooter: huurprijs € 285 per maand (all-in).

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Elektrische scooters buiten bedrijf (op de weg) zou nog een beter idee zijn. Die benzine-dingen meuren drie uur in de wind.


  Maak melding

 2. Het is ook de bedoeling er mee op de weg te rijden Tsja.

  Volgens mij wordt hier bedoeld: “gebruik van een electrische scooter in bedrijfsmatige inzet”.

  Ik denk alleen dat het niet echt wat wordt… Zakenlui zie ik niet snel in pak op zo’n ding zitten. In de randstad zie je wel eens hier en daar makelaars op van die dingen rondrijden, maar volgens mij is Zwolle daarvoor nog te uitgestrekt.
  En voor de pizzabezorgers? Tja…volgens mij willen die alleen maar dingen waar ze veel te hard op kunnen scheuren!


  Maak melding

 3. @Admins: ik neem aan, dat Weblog Zwolle liever ziet, dat er voor reclame op dit weblog netjes betaald wordt in plaats van dit op bovenstaande manier te doen! (Persoonlijk zie ik dan ook graag dat het commentaar van Casper verwijderd wordt!)


  Maak melding

 4. Ondanks de sluikreclame van de beide bedrijven (in de tekst staat toch de concurrent? :o) lijkt me dat je hier niet kan spreken over ‘stille’ machines, zoals wel op de website van EE-Products beweerd wordt…
  Zowiezo is de fiets een veel milieuvriendelijker product 😀


  Maak melding

 5. Oh dan moet ik het promopraatje voor de fiets natuurlijk wel af maken:
  “is een goed alternatief voor de auto op de korte afstand: ze zijn stil, snel en schoon en er zijn geen problemen met files en parkeren.”
  Whahahahaha! 😀


  Maak melding

 6. Soms lijkt het wel of mensen bang zijn nieuwe producten en technieken te omarmen. Er zijn genoeg mensen die niet willen fietsen en waar de scooter een goed alternatief is. Anders nemen ze de auto! De elektrische scooter is een goede oplossing en help de lokale vervuiling is bewoonde gebieden sterkt te reduceren. In Amsterdam vervuilen scooters meer dan alle vrachtauto’s!! zie rapport milieu centraal en TNO. dus.. elektrisch rijden is voorlopig te beste methode om het voor iedereen prettig te houden, schoon en stil te houden.
  Naast afgebeelde cargo scooters zijn er ook hippe modellen beschikbaar. kijk maar eens op elektrische scooter overzicht.http://www.qwic.nl/producten/elektrische_scooters/overzicht.html jaja raclame.. of gewoon een stimulans om aandacht voor de nieuwe productgroep te krijgen..:o

  Laten we dit soort initiatieven omarmen totdat er een beter alternatief is.


  Maak melding

Reageer