‘Boerenzoon zoekt toekomst toer’ doet Wijthmen aan

Zwolle – Van vrijdag 14 t/m woensdag 19 mei a.s. trekt GroenLinks kandidaat-Kamerlid Niels van den Berge op een tractor door Nederland op zoek naar de boeren van de toekomst. In vijf dagen tijd gaat de zoon van een fruitteler op bezoek bij agrariërs die werk maken van onder meer biologische landbouw, dierenwelzijn, natuurbeheer, duurzame energieopwekking en zorg. Hij overnacht steeds op of vlakbij de boerderijen.

Niels van den Berge start zijn toer op vrijdagochtend 14 mei in Zeeland, waar hij opgroeide. Op maandag 17 mei van 12 – 13 uur bezoekt hij het Ecoloar in Wijthmen, Heinoseweg 40. Daarna rijdt Niels van den Berge via Swifterbant en het Groene Hart op zijn tractor naar Den Haag. Hier eindigt Niels op woensdagmiddag 19 mei zijn queeste op de biologische markt aan de Hofweg. Hij rondt zijn toer af met een ludieke actie.

Waarom is GroenLinks op zoek naar een nieuwe toekomst voor de boeren?
De landbouw is essentieel voor onze voedselproductie en voor het beheer van landschap en natuur. Ons land kan niet zonder boeren. Gezonde, duurzame en moderne landbouw en veeteelt zijn nodig om Nederland klaar te maken voor de toekomst.

GroenLinks wil dat Nederland voortrekker wordt van een nieuwe landbouwpolitiek. Een politiek die ervoor zorgt dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. De ongebreidelde schaalvergroting moet stoppen. Boeren die moeite hebben met die trend, zien zich toch vaak gedwongen om erin mee te gaan. Dit kán anders, maar daarvoor moeten we wel durven investeren. Boeren verdienen een goede beloning voor hun diensten aan de samenleving, zoals natuurbeheer en duurzame energieopwekking. Zo worden boeren partners bij een opknapbeurt van het landschap. En gaan onze landbouwers van de toekomst meebouwen aan een mooier Nederland.

Artikel delen:

Reageer