René Eijkelkamp bij Sander van Maastricht-toernooi

Zwolle – Oud-international René Eijkelkamp verricht op 22 mei om 10.15 uur op sportpark De Weide Steen van voetbalvereniging WVF de aftrap van het bijzondere Sander van Maastricht-toernooi. Dat doet hij samen met de vader van Sander.

wvf.jpg 

Het toernooi draagt de naam van een trouw lid van WVF, die op 25 april 2009 op 25-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Utrecht als gevolg van een ernstige ziekte overleed. De laatste wens van Sander was dat er een toernooi georganiseerd zou worden ter nagedachtenis aan hem. Sander doorliep als WVF’er alle leeftijdcategorieën in de jeugd en was gezegend met een zodanig talent dat hij meestal in standteams speelde. Daarna koos hij bewust voor vriendenteams. Ook werd hij als militair twee keer uitgezonden op missies die zeer gevaarlijk waren. Uiteindelijk koste een ernstige ziekte hem het leven.

Muzikale omlijsting

Tijdens het toernooi, dat van 10.15 uur tot ongeveer 17.00 uur duurt, spelen lagere seniorenelftallen van WVF en elftallen uit de regio tegen elkaar. Na de aftrap om 10.15 uur is er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Sander. Vanaf ongeveer 15.50 uur starten de finales, waarna toeschouwers de prijsuitreiking om 16.45 uur kunnen meemaken. De drive-in show, verzorgd door  Power Force, is dan al begonnen, voor teams die het niet tot de finale hebben geschopt. Verdere muzikale omlijsting komt van bekende zangers zoals Dominique, Harm Wolters, Danny Heden, Puur Manon, Hanneke en Jan Willem Tabak. Het avondprogramma is open toegankelijk.

Hoofdorganisatoren van het toernooi zijn Dennis Schrijver, Merijn Kok en Robbie van Ankum van WVF 5, het vriendenteam waar Sander jarenlang in speelde. Robbie: ‘ Met zijn maten ging het Sander in eerste instantie om de gezelligheid. Hij was een graag geziene gast waar we op konden rekenen. We zijn blij dat we op deze manier wat voor hem terug kunnen doen en zijn laatste wens kunnen invullen.’ Daarbij gaat dank uit naar de artiesten, René Eijkelkamp en andere ondersteuners die belangeloos hun medewerking hebben toegezegd.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer