Lacrosse Zwolle zondag gast van landelijke competitie

Zwolle –  Zondag 16 mei is Lacrosse Zwolle gastclub voor de landelijke competitie. Er worden deze dag vier wedstrijden gespeeld op de velden van Oranje-Zwart en HTC op sportpark de Pelikaan aan de Haersterveerweg. Om 11.00 uur starten Emmen tegen Tilburg, om 13.00 uur Groningen 2 tegen Den Haag 3 en om 15.00 uur speelt Zwolle tegen Red Rhinos. Dit is een uur later dan eerder werd vermeld.  

Er wordt deze dag voor het eerst met de nieuwe goals gespeeld. Deze zijn aangeboden door gemeente Zwolle en sportpark De Pelikaan, zij willen zo hun bijdrage leveren aan Lacrosse Zwolle en het stimuleren van sporten in Zwolle. Iedereen is van harte uitgenodigd om naar de wedstrijden te komen kijken, spanning en actie zijn gegarandeerd.

Lacrosse is een van de snelst groeiende teamsporten in Nederland, het is een snelle en tactische teamsport dat een combinatie is tussen ijshockey, rugby en hockey. Het wordt ook wel de snelste balsport op twee benen genoemd. De sport is overgewaaid uit Amerika, waar het naast American Football een van de grootste sporten is.

Lacrosse Zwolle is in oktober 2009 opgericht en sindsdien spelen ze competitief. Momenteel wordt er samen gespeeld met het tweede team van Rotterdam onder de naam Jaguars 2. In goede samenwerking met sportpark De Pelikaan groeit Lacrosse Zwolle en heeft als doelstelling volgend seizoen zelfstandig deel te nemen aan de competitie onder de naam Zwolle Wolves. Meer informatie over Lacrosse Zwolle en over de sport lacrosse is te vinden op www.lacrossezwolle.nl, ook zijn we te volgen op twitter via twitter.com/lacrossezwolle.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer