Buitenlandse deelname Waterval Vertelfestival bekend

Zwolle – Waterval Internationaal Vertelfestival maakt per heden bekend dat zij de Welsche vertelster Cat Weatherill, de Guyaanse verhalenverteller TUUP en de Vlaamse Joe Baele heeft gecontracteerd voor de eerstkomende editie van het evenement, 4 t/m 6 juni 2010 in Zwolle

Een greep uit de verhalen: Not so sweet bedtime stories, Een glimlach onderaan de ladder, Cronicles of Crow Dog Feather, The Woman who married the Moon, Pavarini’s duivelse viool, the Skull who married a Girl, Table Top Joe. De artistieke leiding van Waterval heeft de buitenlandse vertellers uitgenodigd, vrijdag, zaterdag en zondag te komen vertellen op het festivalterrein aan de Thorbeckegracht in Zwolle.

Een tipje van de sluier opgelicht:

Cat Weatherill heeft Ierse en Welsche voorouders, een logisch gevolg van haar geboorteplaats Liverpool, op het kruispunt van Keltische wegen door Groot-Brittannië. Deze vertelster heeft luisteraars in heel Europa en daarbuiten verstrikt in haar netten vol verhalen. Brutaal, lyrisch, expressief, en schaamteloos verleidelijk! Luisteraars koesteren haar verhalen, verdrinken in haar hemelse gezangen en verwelkomen haar duidelijk gesproken Engels. Cat is geliefd om het spel met de taal, de artisticiteit, de sterke vrouwelijke stem.

TUUP is geboren in Guyana en opgegroeid in Londen. Hij is een ware meester van de Storytelling revival in Groot-Brittannië. TUUP staat voor The Unprecedented, Unorthodox Preacher. Hij is zanger, dichter, percussionist van ’s werelds grootste World Fusion Band, The Transglobal Underground. Tegenwoordig noemt hij zichzelf vooral performance storyteller. Bewonderd om zijn stijl van totale improvisatie en zijn fabuleuze vermogen om zich in mime uit te drukken. TUUP reist de de hele wereld over en brengt altijd zijn verhalen, drums en percussie-instrumenten mee.

Joe Baele voelt zich zeer verwant met de ‘fabulatori’, de rondreizende vertellers van weleer, met hun verhalen over Rijken en Armen, Koningen en Boeren, Wijzen en Zotten, God, den Duvel en zijn oude Moer. Het doorgeven van deze oude wijsheden naar huidige en komende generaties ziet hij dan ook als één van de belangrijkste taken van de Vertellers. De personages die zijn verhalen bevolken zijn niet bij toeval zwervers, dwarsliggers, tedere beeldenstormers, bonvivants en paljassen.  

Zeer fysisch theater, energiek, met daarbovenop de clown die altijd nog wel ergens vanachter het hoekje meeloert.

Informatief:

Het publiek is welkom op vrijdagavond en zaterdagavond! U kunt zich laven aan verhalen in sfeervolle Yurts, in het romantische Verteltheater De Verhalenboot en in de bijzondere Pelsertoren .Er zijn twee verteloptredens per artiest per avond, met daartussenin live muziek. Entree festivalterrein: €.1,00. Reserveren vooraf niet mogelijk. Alle vertellingen vinden tweemaal per avond plaats. Ook zondagmiddag zijn deze artiesten te beluisteren. Meer informatie op www.waterval-vertelfestival.nl

Vrijdagavond en zaterdagavond:

20.15 Vertellers

21.15 Concert

22.15 Vertellers

23.15  Concert

Zondagmiddag:

12.30 – 17.00 doorlopend

Artikel delen:

Reageer