Afscheid van spelers FC Zwolle

Zwolle – Er gaan minder FC Zwolle spelers weg dan voorgaande jaren, maar ook dit jaar neemt de Supportersvereniging weer afscheid van een aantal spelers. De spelers van FC Zwolle zomaar laten vertrekken, komt niet in het woordenboek van de Supportersvereniging voor. Daarom organiseren de supporters samen met sfeergroep FCZ tifosi op donderdag 20 mei aanstaande een avond om afscheid te nemen van de spelers welk de club moedwillig of uit vrije wil zullen verlaten.

Op deze avond wil de Supportersvereniging een aantal dankwoorden richten aan de vertrekkende spelers. Tevens zal hen een fotocollage overhandigd worden, zodat zij altijd een herinnering hebben aan hun periode bij ‘de mooiste club van Nederland’. Naast het afscheid nemen, zal ook de Henk-Timmer Bokaal uitgereikt worden. Dit zal een geheel nieuwe bokaal zijn, aangezien Albert van der Haar het in 2009 mocht houden.

Ook de blijvende spelers en technische staf deze avond aanwezig zijn naast de vertrekkende spelers.

Kom allemaal op donderdag 20 Mei naar het supporterscafé om de vertrekkende spelers een waardig afscheid te geven en het seizoen met alle supporters af te sluiten.

De Supportersvereniging zal om 19.00 uur haar deuren openen.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Eindelijk Lim Duan Frituurpan weg. Wens hem uiteraard wel het allerbeste toe, maar ben er niet rouwig om dat zo’n niet uitgekomen talent het nest verlaat.

  Bedankt voor 2000 t/m 2004, toen was je goed.


  Maak melding

 2. Bericht door Pantelic, op 12 mei 2010 om 17:46
  Eindelijk Lim Duan Frituurpan weg. Wens hem uiteraard wel het allerbeste toe, maar ben er niet rouwig om dat zo’n niet uitgekomen talent het nest verlaat.

  Bedankt voor 2000 t/m 2004, toen was je goed

  Ik heb toch liever dat jij opdondert uit dit land!
  Respectloze zak hooi.


  Maak melding

 3. Volgensmij gaat hij niet weg hoor. Indien hij weer fit is heeft hij nog kans. Er staat straks weer een heel nieuw elftal dus waarom zou je dan nu al afscheid nemen? Ik vind dat hij minimaal nog een kans verdient.


  Maak melding

 4. Hij gaat idd weg, was op amateur basis voor één jaar. En de club heeft daar ook geen geld meer voor.

  Ben er eerlijk gezegt ook niet heel verdrietig om, zo goed speelde hij niet meer. Hij heeft zijn kansen gehad.


  Maak melding

 5. Lim duan moet volgend seizoen nog een kans krijgen , als ie toch op amateurbasis speelt kost het toch ook niet veel .
  Heeft dit seizoen ook niks gekost , want hij heeft geen enkele wedstrijd gespeeld , op de voorbereiding na dan .
  Vond hem in de voorbereiding één van de betere ,tot zijn ongelukkige blessure .


  Maak melding

 6. Er staat straks weer een heel nieuw elftal

  Mag hopen van niet , het is toch het beste als het merendeel van de basis blijft , met een ingespeeld elftal kun je een rol van betekenis gaan spelen . Als er weer zoveel nieuwe spelers moeten worden ingepast loop je weer een seizoen achter de feiten aan .


  Maak melding

 7. Die opmerking van die zgn Pantelic lijkt verdacht veel op een reactie van zo’n kansloze eagle.
  Lim-duan heeft gewoon enorm veel pech gehad dat een simpele botbreuk met zo veel complicaties gepaard is gegaan.
  Gewoon weer een kans geven vind ik, zeker nu duidelijk is dat de club weer geen geld heeft de grote “sterren” te behouden ondanks het grote geld dat het nieuwe stadion de club het afgelopen jaar weer heeft opgeleverd.


  Maak melding

 8. gaan die tussenliggende reacties nou over Lim Duan of over Lopes?

  Lopes was namelijk gewoon gehuurd van Heerenveen en heeft helemaal geen contract hier. Bij Heerenveen is hij nu wel transfervrij omdat ze hem daar niet meer hoeven.

  En ik hoef hem hier ook niet. Nee Edwin ik vind hem niet zo geweldig als dat jij hem vind.


  Maak melding

 9. Misschien moeten de heren oldskool73 en Zwolleeder eens een cursusje Journalistiek, Arbeidsrecht én spelinzicht volgen.

  Want oldskool, als je contractje op 01-07-2010 ophoudt en niet wordt verlengd dan heb je dus geen werk meer op die datum. Zo moeilijk is dat toch niet, jochie?
  Je kunt wel heel hard roepen dat hij te bewonderen is omdat je dat graag wil, maar als een van de twee partijen niet meer wil, ja dan speel je niet he? Is het denk je zo duidelijk.

  En meneer Zwolleeder, jouw gebrek aan inzicht is niet opopgemerkt gebleven. Zal je op .org ook wel vaak genoeg gezegd zijn, maar blijkbaar is je geheugen wat slechter geworden. Maar omdat jij het bent leg ik het voor jou ook nog een keer uit.
  Als je geblesseerd raakt, dan revalideer je! En dat doe je op een hometrainerachtig apparaat. Niet op een barkruk of een stoel in de snackbar. En al helemaal niet in het Binnenhof/SkyHigh etc.

  Daarnaast heeft Zwolle zat aanvallende middenvelders, hij is gewoon overbodig geworden. Het zou je sieren als je eens naar de kwaliteiten van spelers keek, niet alleen naar de geboorteplaats. Want dan had je ook wel kunnen zien dat zijn laatste goede wedstrijd in 2004 was, thuis tegen FC Voledam.  Maak melding

 10. Ik ben gezegend met een volstrekt gebrek aan spelinzicht, voetbalkennis en -interesse. Ik bemoei me dus niet met de vraag of betreffende speler(s) goed of goed genoeg zijn voor FC Zwolle. Wel wil ik reageren op de denigrerende toon van de reactie van met name Pantelic. Ook de suggestie van anderen dat hij/zij dus wel Eagle-fan zal zijn of uit Deventer komt, slaat nergens op.
  Als dit het niveau van de discussie is, is het er bedroevend mee gesteld. Ik doe een oproep om bij de inhoud te blijven.


  Maak melding

 11. Wel wil ik reageren op de denigrerende toon van de reactie van met name Pantelic. Ook de suggestie van anderen dat hij/zij dus wel Eagle-fan zal zijn of uit Deventer komt, slaat nergens op.

  Gezien de reactie van p*ntelic en de vele reactie van de aanhang van het dorpje stroomopwaarts is dit een logische conclusie. Aangezien fczwolle.org op zwart staat, komen de kansloze op deze site om hun aversie tegen FCZwolle en met name tegen Lim Duan te uiten.  Maak melding

 12. @p*ntelic
  Kun je niet gewoon een cursus “respectvol met de medemens” volgen? Of hebben je ouders dat niet uitgelegd?  Maak melding

 13. Niet op een barkruk of een stoel in de snackbar. En al helemaal niet in het Binnenhof/SkyHigh etc.

  Oh dus jij komt daar zelf ook regelmatig. Gewoon jaloers gedrag.  Maak melding

 14. @pantelic…
  kom het nieuwe seizoen maar naar het stadion het liefst op vak 20, want dan mag je bij mij op schoot komen zitten om hem te zien voetballen,en dan zal ik je meteen het een en ander uitleggen over hoe ik denk over een vmbo opleiding.


  Maak melding

 15. Geachte bezoeker / fans,

  Denk aan uw taalgebruik hier op Weblog Zwolle.
  In dit onderdeel wordt teveel op de man gespeeld of uitgedaagd. Dat willen we niet.
  Bij herhaling loopt u kans op uitsluiting!

  Redactie Weblog Zwolle  Maak melding

 16. Ik kom tot het volgende rijtje? Iemand aanvullingen, verbeteringen??

  Doel:
  Diederik Boer 29 (2014)
  René Oosterhof 20 (leerlingprof)

  Verdediging:
  Eric Botteghin 22 (2011)
  Martin Guarino 20 (2011)
  Albert Haar, van der 34 (2011)
  Ruud Kras 28 (2012)
  Gieljan Tissingh 20 (leerlingprof)
  Dennis Wal, van der 23 (2012)

  Middenveld:
  Erik Bakker 20 (2012)
  Arne Slot 31 (2012)

  Aanval:
  Danny Schreurs 22 (2011)

  Onzeker:
  Said Bakkati 28
  Etiënne Reijnen 23
  Eldridge Rojer 26
  Niek Vossebelt 18
  Bram Polen, van 24
  Cees Keizer 24

  Weg:
  Dolf Kerklaan 22
  Zdenko Kaprálik 24
  Erik Wisse 20
  Gergo Beliczky 19
  Cecilio Lopes 31
  Dominggus Lim-Duan 27


  Maak melding

 17. Bij de laatste (competitie) thuiswedstrijd tegen Fortuna kregen we voorafgaand aan de wedstrijd te horen dat er afscheid genomen werd van Kapralik. Niemand van ons (5 man) en toeschouwers om ons heen wist waarom. Een goede verdediger die pech heeft gehad met blessures die mits hij vertrouwen krijgt een toegevoegde waarde is achterin. In mijn ogen een hele verkeerde keuze om hem te laten gaan.


  Maak melding

 18. @ Roel

  Kaprálik heeft heeft in de wedstrijden dat hij de kans kreeg om zich te bewijzen een aantal cruciale fouten gemaakt. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor dat FC Zwolle nog wel eens een pingel om de oren kreeg. In zijn begin periode leek het allemaal heel aardig. Daarna is hij echter een aantal keren lelijk door de mand gevallen. Het moet niet moeilijk zijn voor FC Zwolle om verdedigers te vinden die beter zijn dan Kaprálik.


  Maak melding

 19. Zwolle heeft Etiënne Reijnen, Said Bakkati en Eldridge Rojer een nieuwe aanbieding gedaan. Deze week hoopt men van het trio duidelijkheid te krijgen. Dominggus Lim-Duan, die dit seizoen vanwege een gecompliceerde armbreuk niet in actie kwam, krijgt in de voorbereiding de kans zich te bewijzen.

  Joey van den Berg keert terug in het betaalde voetbal. Volgens dagblad De Stentor tekent de linkspoot een contract bij FC Zwolle. Van den Berg komt over van Alcides.

  De 24-jarige Van den Berg (op foto links) speelde tussen 2004 en 2008 32 competitiewedstrijden. Dat deed hij bij sc Heerenveen, FC Omniworld en Go Ahead Eagles. Bij FC Zwolle tekent Van den Berg een éénjarig contract, met een optie voor nog een jaar.

  Zwolle is er ook in geslaagd Gillian Justiana vast te leggen. De negentienjarige middenvelder kwam afgelopen seizoen al op huurbasis voor de club uit (dertien wedstrijden). Justiana tekent voor twee jaar.  Maak melding

 20. FC Zwolle wil ook verder met Dominggus Lim-Duan. De middenvelder kwam het hele seizoen niet aan spelen toe vanwege een gecomplicceerde armbreuk. Lim-Duan start de voorbereiding met de selectie op 5 juli. ⤽Als hij het beeld bevestigd wat we van hem hebben, gaan we praten over een nieuw contract.⤝


  Maak melding

 21. Bericht door john, op 18 mei 2010 om 12:17
  FC Zwolle wil ook verder met Dominggus Lim-Duan. De middenvelder kwam het hele seizoen niet aan spelen toe vanwege een gecomplicceerde armbreuk. Lim-Duan start de voorbereiding met de selectie op 5 juli. ⤽Als hij het beeld bevestigd wat we van hem hebben, gaan we praten over een nieuw contract.⤝

  @p*ntelic
  Dus jij gaat nu het nieuwe seizoen bij oldschool zitten en naar Mingus kijken?  Maak melding

Reageer