Inloopavond wegverbreding A28 Zwolle – Meppel

Zwolle – Rijkswaterstaat organiseert op maandag 31 mei een inloopavond over de werkzaamheden aan de A28 tussen Zwolle en Meppel. Deze avond richt zich in het bijzonder op het gedeelte aansluiting Ommen – knooppunt Lankhorst. De inloopavond vindt plaats in Partycentrum De Vijverhoeve, Noordelijke Ruitenweg 1, 8035 RK Zwolle (Lichtmis). Er is geen vast programma; medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemer geven tussen 19.00 en 21.00 uur antwoord op gestelde vragen.

zwolle_-_meppel_2.jpg

De A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Zwolle Zuid (18) enerzijds en de aansluiting Ommen (21) en knooppunt Lankhorst anderzijds wordt in beide richtingen verbreed met één rijstrook. Deze capaciteitsuitbreiding wordt hoofdzakelijk in de middenberm gerealiseerd. Daarnaast worden op diverse plaatsen geluidsschermen geplaatst. Met de wegverbreding verbetert, naast de doorstroming van het verkeer, ook de verkeersveiligheid. Volgens planning is het werk in het tweede kwartaal van 2011 gereed.

De A28 Zwolle – Meppel is een van de 30 hardnekkige knelpunten die in het kader van het programma Spoedaanpak versneld wordt aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken.

Hinder tijdens uitvoering
Rijkswaterstaat en bouwonderneming BAM doen er alles aan om de hinder tijdens de werkzaamheden voor de weggebruikers en de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Hinder voor zowel weggebruikers als omgeving is echter niet uit te sluiten. In overleg met verschillende regionale partners wordt hieraan vorm gegeven.

Eind juni: verkeerssysteem op de weg
In juni start in beide richtingen op het gedeelte tussen aansluiting Ommen (21) en knooppunt Lankhorst de wegverbreding. Om hiervoor werkruimte te creëren, wordt gewerkt met een verkeerssysteem. Hiermee wordt het verkeer in beide richtingen naar de binnenzijde van de weg geleid waardoor ruimte ontstaat aan de buitenzijden van de weg. Later wordt het systeem omgezet en het verkeer naar buiten geleid zodat aan de binnenzijde van weg gewerkt kan worden. Dit betekent dat in beide richtingen sprake is van verschoven en versmalde rijstroken en een maximumsnelheid van 90 km/h.

Zie ook http://www.rijkswaterstaat.nl/A28

Artikel delen:

Reageer