Versteviging kadeconstructie Harm Smeengekade

Zwolle – Aannemingsbedrijf Van der Lee is momenteel zand aan het storten langs de kade aan de Harm Smeengekade. Bij het baggeren in de Singelgracht vorig jaar zijn verschillende plekken te diep uitgegraven, waardoor de kadeconstructie minder stevig is. Dit leverde geen acuut gevaar op, maar om instortrisico’s voor de lange termijn uit te sluiten wordt de constructie door het storten van zand verstevigd. In de afgelopen weken hebben deze werkzaamheden ook plaatsgevonden nabij de Hofvlietbrug en de Schoenkuipenbrug.  

Het gaat om schoon zand afkomstig uit het Almelose Kanaal. In de afgelopen maanden heeft aannemingsbedrijf Van der Lee het vervuilde slib uit dit kanaal verwijderd. Onder de sliblaag zit schoon zand. Omdat het Almelose Kanaal naast het baggeren ook dieper gemaakt moet worden, is dit zand over. Deze 3000m3 zand wordt nu hergebruikt om de kadeconstructie te verstevigen. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin volgende week afgerond.

Bij de voormalige gasfabriek aan de Burgemeester Drijbersingel is door het baggeren van de Achtergracht een gedeelte van het onderwatertalud naar beneden gegleden. Aannemingsbedrijf Van der Lee gaat deze plek aan de oever met extra klei aanvullen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Te diep gebaggerd?…Er zijn dus fouten gemaakt door de baggeraar? wie betaalt deze extra herstelwerkzaamden dan nu?


    Maak melding

Reageer