Rhythm and Blues Festival Zwolle

Zwolle – Woensdagavond vond op het Grote Kerkplein, en later op de avond ook elders in de stad, het jaarlijkse Rhythm and Blues Festival plaats. Druk was het niet op het Zwolse stadsplein. Was het de koude avond of is Zwolle niet zo blues-minded? Feit is, dat enkele honderden liefhebbers van de rhythm and blues wél genoten van de artiesten.

img_8667_copy.jpg
Jazzy Jam

Eric Steckel en Bas Paardekooper & The Blue Crew openden het bluesfeest op het Grote Kerkplein. Steckel en Paardekooper hebben een eigen repertoire, waarbij de invloeden van hun helden uiteraard hoorbaar zijn. Denk daarbij met name aan: Hendrix, Clapton, Stevie Ray Vaughan, en Walter Trout. Sfeervolle, dubbele gitaarharmonieën werden afgemaakt met een flinke scheut pittige gitaarduels. Indrukwekkend! De publiekstrekker dit jaar was Danny Bryant met zijn Red Eyes Band. Danny ondersteund door de ritmesectie van zijn vader Ken op bas en Trevor Barr op drums maakten er een mooie show van. In januari 2010 presenteerde Danny Bryant zijn 7e album  ‘Just As I Am’. Het  album van deze Britse gitarist is het meest complete en gevarieerde werk van hem tot nu toe. Danny speelde diverse nummers van zijn nieuwe album, composities variërend van soulvolle ballads tot blues rock. Hij speelde ze vol passie, en dat kon het publiek waarderen.

blue_4.jpg
Danny Bryant

blue_1.jpg
Steckel en Paardekooper

img_8659_copy.jpg
The Grizzly

blue_3.jpg

blue_2.jpg
Ken Bryant

blue_5.jpg

img_8638_copy.jpg
Swolsch Café

img_8537_copy.jpg
Belgische Keizer

img_8653_copy.jpg
Hetebrij

Artikel delen:
Reacties 13
 1. nee, de belangrijkste reden is natuurlijk dat we allemaal een beetje festivalmoe zijn en dat excorbitante consumptieprijzen de bezoekers weghouden uit de stad. erg jammer, want het ziet er gezellig uit op de foto’s


  Maak melding

 2. dit constateer ik uit het feit dat er geen hond komt opdagen. we hobbelen van festival naar festival en afgezien van het weer dat niet meewerkt trekken de consumptieprijzen ook geen publiek aan.
  mij zien ze er niet, ondanks dat ik bluesmuziek enorm kan waarderen.


  Maak melding

 3. Ik denk toch dat het weer de grootste spelbreker is geweest.
  Frank geeft in zijn reactie aan dat het in de cafe’s gezellig druk was.
  Ben het met je eens dat mensen mede door o.a. de prijzen van de consumptie’s wel eens selectiever kunnen gaan worden, in de beslissing welke activiteit ze wel of niet gaan bezoeken.  Maak melding

 4. denk dat de mensen (na een dag hard werken8))

  liever naar voetbal finale op tv kijken;)

  beter was het geweest vanavond, nu is er nix te doen op het plein
  :'(


  Maak melding

 5. Bericht door verdieping, op 13 mei 2010 om 12:31
  dit constateer ik uit het feit dat er geen hond komt opdagen. we hobbelen van festival naar festival en afgezien van het weer dat niet meewerkt trekken de consumptieprijzen ook geen publiek aan.
  mij zien ze er niet, ondanks dat ik bluesmuziek enorm kan waarderen.

  Daarom ga ik niet naar de carnaval ivm de consumptieprijzen. Ondanks dat ik het wel leuk is.


  Maak melding

 6. @ Verdieping/Frederic, welk bedrag ben je bereid te betalen voor een consumptie op een festival of een gratis gelegenheid elders?

  Je mag natuurlijk niet verwachten dat je 24 pijpjes voor 8,99 krijgt. Als je thuis ook goede-live muziek, aangenaam gezelschap en goede sfeer hebt….wil ik ook graag bij je langkomen. Mits het een redelijk alternatief biedt voor de bruisende stad? Zeker met mooi weer en woest aantrekkelijke terrasjes.


  Maak melding

 7. Ik ben niet geweest. Dit had niets met hoge prijzen of slecht weer te maken. Ik mis grote namen op dit festival. Dan te bedenken dat het begonnen is met Tower of Power!


  Maak melding

 8. Bericht door dick, op 13 mei 2010 om 17:49
  @ Verdieping/Frederic, welk bedrag ben je bereid te betalen voor een consumptie op een festival of een gratis gelegenheid elders?

  Dick, een reactie op een reactie. Heeft niets met prijs te maken.:)


  Maak melding

 9. @ Frerdric, je refereerde toch echt aan consumptieprijzen

  Daarom ga ik niet naar de carnaval ivm de consumptieprijzen. Ondanks dat ik het wel leuk is.

  Lijkt me dit een logische vervolgvraag

  welk bedrag ben je bereid te betalen voor een consumptie op een festival of een gratis gelegenheid elders?  Maak melding

Reageer