Oud veilinghuis Willemsvaart decor voor muzikaal talent

Zwolle – Eindexamenleerlingen Havo 5 van het Greijdanus in Zwolle hebben woensdag 12 mei een indrukwekkende muziekproductie verzorgd in en rond het oude veilinghuis aan de Willemsvaart in Zwolle. Onder leiding van muziekdocent Herman Weelink hebben de twaalf leerlingen de voorstelling, met de titel ‘Schoolseasons’, zelf bedacht en uitgevoerd.  

Het publiek verzamelde zich bij het Greijdanus, maar werd verrast met de mededeling dat ze op de fiets naar de Willemsvaart moesten. Daar kregen ze op verschillende locaties, binnen en buiten, steeds een optreden. In het trappenhuis van de Veerallee flat rond een vuurkorf (met een écht Dickenskoor) aan de Willemsvaart en in het oude veilinghuis. De productie was ook een figuurlijke, muzikale reis. Klassiek en pop, zang en muziek, van Mozart, Vivaldi, Purcell en Beethoven tot lichte muziek van onder andere Leonard Cohen, Eva Cassidy en Billy Joel. Van de twaalf leerlingen die hun muzikale talenten ten gehore brachten wil de helft volgend jaar een opleiding gaan doen aan een conservatorium of popacademie. Mede hierdoor was het niveau verbluffend hoog.


Na het zingen van ‘God be with you till we meet again’ van Ralp Vaughan Williams was het publiek, dat onder een paraplu werd achtergelaten, net als de leerlingen zelf zichtbaar ontroerd. “Zoiets neerzetten met elkaar voelt als een waardige afsluiting van mooie schooljaren op het Greijdanus.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooie impressie op jullie website!
    Apart zeg, om dat op deze manier te doen! Leuk idee en leuk uitgevoerd! Dat moeten goede cijfers zijn geworden 😀


    Maak melding

Reageer