Commissaris van de Koningin G. Jansen stopt

Zwolle – De commissaris van de Koningin van Overijssel,  G. Jansen, legt zijn functie per 1 januari neer. Hij gaat dan met pensioen.

Met zijn aankondiging wil Jansen Provinciale Staten voldoende tijd gunnen om een opvolger te zoeken voordat de verkiezing van Provinciale Staten op 2 maart 2011 plaatsheeft. Dat maakte Jansen woensdag bekend. Jansen (CDA) trad in 2002 aan als commissaris. De bestuurder staat bekend als een diplomatieke bruggenbouwer. Onder zijn bewind kwamen het provinciaal reconstructieplan, de Omgevingsvisie, de verkoop van de Essentaandelen in Overijssel en versnelde investeringen in Overijsselse infrastructuur en woningbouwprojecten tot stand.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. hij wil de provincie tijd gunnen voor een opvolger, hij gaat met pensioen. Dan kunnen ze het zelf toch ook wel uitrekenen?
  Fotootje erbij zou ook wel handig zijn, want denk niet dat ik hem herken in het wild. Vind het ook nogal triest dat als je 8jaar CdK bent en Weblog Zwolle kent je voornaam nog niet eens. Kortom; geloof niet dat ik echt ga missen.


  Maak melding

 2. PS met dank aan Wiki; hij heet Geert Jan en is 7 november ’46 geboren. Heeft dus kennelijk nog heel wat verlofdagen over:P


  Maak melding

 3. @bantenga Op 1 januari 2010 is Geert Jansen dus 63 jaar. Dat is (in ieder geval op dit moment nog) een zeer respectabele leeftijd om met pensioen te gaan. De procedure voor een nieuwe commissaris of burgemeester neemt wel wat tijd in beslag. Hoewel een CdK of burgemeester per direct wordt benoemd is het vaak wel zo praktisch om een zekere opzegtermijn in acht te nemen. Dan is het handig dat Jansen zijn terugtreden vroegtijdig bekend maakt.


  Maak melding

 4. @bantenga Je hebt gelijk, een vergissing in jaartal van mij. Blijft staan dat ik niet begrijp waarom hij kennelijk “heel wat verlofdagen” zou hebben.


  Maak melding

 5. Ik denk dat Sjek z’n wisselgeld wel zal gaan verzilveren. Voorlopig even in de luwte. Een CdK moet zich behelpen met meer dan ?? 10000 bruto per maand..

  Ga nu P&W kijken.


  Maak melding

Reageer