Echtpaar uit Zwolle omgekomen bij vliegramp Tripoli

Zwolle – Donderdag is de gemeente Zwolle door het ministerie ingelicht over de aanwezigheid van het Zwols echtpaar Poelmann in het rampvliegtuig van Afriqiyah Airways dat afgelopen woensdag bij Tripoli in Libië gecrasht is.

12-05-2010_vlag_halfstok_peperbus.jpg

De gemeente Zwolle maakte vrijdag bekend dat het om het Zwolse echtpaar Poelmann gaat. Zij staan op de passagierslijst, maar pas na identificatie is met 100 procent zekerheid te zeggen dat zij slachtoffer zijn van de vliegramp. Loco-burgemeester E. Dannenberg heeft inmiddels contact gehad met de familie en nabestaanden van het echtpaar en zijn medeleven betuigd. Dannenberg vraagt namens de familie voorlopig terughoudendheid in nadere informatie over het echtpaar, en zal de regie daarover voeren. 

Vlucht Afriqiyah Airways        

Vlucht 8U771 kwam uit Johannesburg in Zuid-Afrika en had Londen Gatwick als eindbestemming na een tussenstop in Tripoli. Daar zou de Airbus A330 met 93 passagiers en 11 bemanningsleden woensdag om 06.10 uur landen. Het gecrashte vliegtuig is afgeleverd in september 2009 en had ongeveer 1600 vlieguren op te teller. De oorzaak van de crash is nog niet duidelijk.  De zwarte doos van het toestel is gevonden.

Rampen Identificatie Team   

Woensdagavond is er een eerste Rampen Identificatie Team (RIT) vertrokken naar Tripoli. Volgens minister Verhagen heeft het team daar een ‘totale ravage’ aangetroffen, dat zei hij donderdag op een persconferentie. De forensisch deskundigen van het RIT hebben in Libië een eerste inventarisatie gemaakt van de benodigde inzet voor de identificatie van de omgekomen inzittenden. Naar verwachting duurt het zeker een week voordat de eerste slachtoffers naar Nederland kunnen worden gevlogen.

Crisisteam ministerie Buitenlandse Zaken  

De Nederlandse ambassade in Tripoli heeft iemand naar de luchthaven gestuurd om poolshoogte te nemen en duidelijkheid te krijgen. Op het ministerie zelf is een crisisteam geformeerd. Geprobeerd wordt om een bijeenkomst te organiseren voor alle nabestaanden. Onduidelijk is vooralsnog wanneer en in welke vorm de bijeenkomst gehouden wordt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een hulpnummer opengesteld voor informatie over de vliegramp: 070-3487770. Op het ministerie is een crisisteam geformeerd. Telefoonnummer ANWB Alarmcentrale: 088-2692112. Slachtofferhulp Nederland is bereikbaar op 0900-0101.  Hulpverleningsinstantie Sensoor Oost Nederland is dag en nacht bereikbaar voor nabestaanden en andere betrokkenen: 0900-0767.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Gecondoleerd! Het komt zo wel dichtbij zeg.

  Op internet de passagierlijst gevonden:

  passagierslijst Afriqiyah 771 crash Tripoli

  =============

  Op verzoek bezoekers editted


  Maak melding

 2. Geachte bezoeker,

  Weblog Zwolle waarschuwt alvast voor speculaties over nadere info. over de slachtoffers.
  Zoals de gemeente stelt, niet eerder dan dat de identificatie definitief is.

  Redactie Weblog Zwolle


  Maak melding

 3. Op de site van TV Oost wordt de naam van de familie al genoemd. Hoezo terughoudendfheid?

  =============

  De redactie van Weblog Zwolle heeft inmiddels de bevestiging dat het om het echtpaar Poelmann gaat, en heeft begrepen dat RTV Oost via via achter de identiteit is gekomen.


  Maak melding

 4. @Leontien:

  Het blijft voorlopig onmogelijk een volledige namenlijst te publiceren.

  Ik denk dat niemand op dit blog op deze lijst zit te wachten. (ik hoor graag als ik mij hierin vergis)
  en wat mij betreft mag die lijst ook verwijderd worden.

  =============

  Gehonoreerd!


  Maak melding

 5. Ik melde het gisteren al…….
  =====================
  Bericht door Ree, op 13 mei 2010 om 11:12
  Je mag er best wel even bij stil staan, maar ook niet te lang.

  uit betrouwbare bron: Ook Zwols echtpaar aan boord van ramptoestel.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Alle familieleden gecondoleerd met dit grote verlies.


  Maak melding

 6. @ drama123 Helemaal eens met verzoek aan administrator om de namenlijst te verwijderen. Dit ondanks dat diverse media uitgebreid met naam en toenaam hierover berichten. Dat is van hieruit niet te beïnvloeden.  Maak melding

 7. Erg goed, Admin, om de lijst te verwijderen.
  Ik ben blij, dat er toch nog journalisten zijn met oog voor ethiek!
  Dat viel me erg tegen van die journalist van die landelijke krant waarvan ik niet eens de naam wil benoemen omdat dat dan toch weer een soort van reclame is!


  Maak melding

 8. Bericht door Leontien, op 14 mei 2010 om 12:16
  Gecondoleerd! Het komt zo wel dichtbij zeg.

  Het komt wel heel dichtbij. Het zijn/waren mijn overburen…


  Maak melding

 9. en zo gaan we van een brugspringer over naar het echtpaar wat verongelukt is…

  Dit is een weblog en geen condoleance register! Wellicht een idee voor de admin om deze trieste emotionele berichten wel te voorzien van een slotje? Vaak is het kwaad al geschied voor je sommige reacties weg moet halen…


  Maak melding

 10. Bericht gemeente Zwolle:

  Het echtpaar Poelmann, Peter (63 jaar) en Adri (58 jaar), staat op de passagierslijst van het in Tripoli verongelukte vliegtuig. Zij waren voor het eerst op vakantie naar Zuid-Afrika en hebben drie kinderen. De kinderen hoorden van het ongeluk op de radio en zijn toen zelf informatie gaan zoeken. Het heeft veel moeite gekost, maar op woensdag rond het middaguur is het ze gelukt te beschikken over de op dat moment bekende informatie. De nabestaanden hebben donderdag de landelijke bijeenkomst bijgewoond. Ze hebben een landelijke contactpersoon toegewezen gekregen en krijgen de mogelijkheid om naar Libie af te reizen. Hier zijn zij echter vooralsnog harder nodig.

  Loco-burgemeester Erik Dannenberg bezocht vrijdag de kinderen en andere familieleden en heeft namens de gemeente Zwolle zijn medeleven betuigd. Wanneer de identificatie van het echtpaar Poelmann heeft plaatsgevonden zal in het Stadhuis van Zwolle een condoleanceregister worden geopend.


  Maak melding

Reageer