Prinses Laurentien aanwezig bij lancering UWV-project

Zwolle – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is woensdagmiddag 19 mei aanwezig bij de lancering van de e-learning module ‘herkennen en doorverwijzen voor baliemedewerkers’ bij Werkplein De Lure van het UWV WERKbedrijf in Zwolle.

De Prinses geeft samen met demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mr. J.P.H. Donner, het startsein. De module helpt baliemedewerkers van het UWV WERKbedrijf en gemeenten om laaggeletterden en mensen met beperkte digitale vaardigheden te herkennen en door te verwijzen. Het UWV WERKbedrijf en gemeenten krijgen regelmatig te maken met werkzoekenden die moeite hebben met lezen en schrijven en niet goed kunnen omgaan met de computer. Vaak verbergen zij dit uit angst of schaamte. De e-learning module geeft baliemedewerkers tips om deze problemen te signaleren en de klant naar een passende cursus door te verwijzen. Hiermee worden de kansen op volwaardige deelname aan de arbeidsmarkt vergroot.

Na de lancering spreken de Prinses en de minister met werkcoaches van het UWV WERKbedrijf en gemeenteambtenaren over hun ervaringen. Ook ontmoeten zij mensen die een cursus lezen en schrijven volgen aan het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Deltion en het ROC Landstede in Zwolle.

De online e-learning module is onderdeel van de workshop ‘herkennen en doorverwijzen’ die Stichting Lezen & Schrijven dit jaar op dertig UWV Werkpleinen in Nederland geeft.

Prinses Laurentien is voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @ingrid ;
    Laurentientje en JanHein verschijnen incognito aan de balie, en moeten worden ingeschat op hun beperkte digitale vaardigheden. Is dat het extraatje wat je bedoelt?


    Maak melding

  2. Dat bedoelde ik niet, maar vind het wel humor, werk daar bij het facilitair bedrijf van het uwv/werkbedrijf. En dat geeft altijd weer een boel onnodige stress bij de hotemetoten.


    Maak melding

Reageer