Restaurant ’t Wolhuys in Zwolle stopt

Zwolle – Restaurant ’t Wolhuys in Zwolle, nummer 91 in de Lekker Top-100, stopt ermee. Mariëlle Berkhoff en Wieger J. de Visser beëindigen per medio juni de exploitatie van het luxe Zwolse restaurant.

14-05-2010_restourant___t_wolthuis_gaat_stoppen_2.jpg

Het restaurant is overgenomen door Hans Westerbeke van restaurant Os & Peper, eveneens gevestigd in Zwolle. Of hij het huidige concept voortzet, is nog niet bekend. Berkhoff en De Visser stoppen omdat ze vinden dat het na tien jaar ’t Wolhuys mooi is geweest en tijd is voor iets anders. De economische crisis heeft meegespeeld bij het besluit, maar is volgens Berkhoff niet de hoofdreden. Voor het personeel is het nog onduidelijk of ze meegaan naar de nieuwe eigenaar. Daarover worden nu onderhandelingen gevoerd.

14-05-2010_restourant___t_wolthuis_gaat_stoppen_1.jpg

’t Wolhuys

Berkhoff laat weten dat ze al geruime tijd op zoek waren naar een nieuw pand. Vijf jaar geleden is een horecamakelaar al bezig geweest om te zoeken naar een groter pand. ‘Toen er onlangs een mogelijkheid was om het restaurant te verkopen aan Hans Westerbeke hebben we besloten dit te doen’, aldus Berkhoff.

Wat Berkhoff en De Visser in de toekomst gaan doen is nog niet bekend. Er zijn aanbiedingen uit zowel binnen- als buitenland voorbij gekomen om in loondienst aan de slag te gaan. Berkhoff laat weten het liefst weer een eigen zaak te hebben, maar niet meer in Zwolle.

Restaurant ’t Wolhuys sluit half juni. Tot die tijd serveert het restaurant een speciaal afscheidsmenu met daarin de meest populaire gerechten van de afgelopen tien jaar. In de jongste editie van restaurantgids Lekker staat ’t Wolhuys op plaatst 91.

Bron: Misset

Artikel delen:

Reageer