Het weer: bewolkt

Zwolle – Zaterdag begint lokaal met mist en lage temperaturen. Plaatselijk vriest het aan de grond. In het oosten is er meer bewolking, verder naar het westen meer zon. In de middag neemt de bewolking wat toe, al houdt het westen meer zonnige perioden. In het uiterste oosten van het land kan een spat regen vallen. De middagtemperatuur loopt iets verder op; het wordt 14 graden. De wind is zwak tot matig en draait verder naar het westen. Zaterdagavond en nacht klaart het weer meer op en is het overal droog. De minima komen uit op 4 of 5 graden.

14-05-2010_weerfoto__burg._drijbersingel_.jpg
Burgemeester Drijbersingel

Zondag is er overdag flink wat zon. In de loop van de dag ontstaan er wel stapelwolken en is er zeer lokaal een bui mogelijk. Er waait een zwakke tot matige westenwind, welke aan de kust vrij krachtig kan worden. De temperatuur komt uit tussen 14 en 18 graden. Aan het einde van de middag volgt er in het zuidwesten regen. In de avond en nacht breidt deze uit over de rest van het land. Maandag is het wisselend bewolkt en vallen er enkele buien. Gedurende de dag wordt het vanuit het westen droog.

De westen- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. De temperatuur ligt opnieuw rond 16 graden. Dinsdag worden zonnige perioden, net als maandag afgewisseld, door wolkenvelden. Lokaal kan een bui ontstaan, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Een zwakke westenwind en temperaturen rond 16 graden maken het een vrij aardige dag.

Artikel delen:

Reageer