‘Groen’ door Frank van Hienen

Zwolle – In de  maand mei exposeert Frank van Hienen met de expositie ‘Groen’ in het Biebcafe van Bibliotheek Zwolle Centrum. Het  thema is van meerdere kanten gefotografeerd en belicht; groen als kleur, maar ook groen in de betekenis van “als groentje aan iets beginnen”. Zaterdag 15 mei was hij aanwezig om uitleg te geven over zijn werk en om een enkeling rond te leiden.

15mei2010expofrank-1.jpg

Frank van Hienen fotografeert van jongs af aan en met veel plezier. Het vastleggen van beelden heeft hem altijd al op verschillende manieren geboeid. De ontwikkeling van de digitale fotografie was een belangrijke stimulans om de fotografie opnieuw en nog intensiever op te pakken. Zodoende heeft (digitale) fotografie een belangrijke plaats ingenomen in zijn leven. De afgelopen ¾ jaar is hij als persfotograaf werkzaam bij Weblog Zwolle. Hiermee heeft ook zijn fotografische “productie” een grote vlucht genomen. Naast het maken van nieuwsfoto’s is er ruimschoots gelegenheid tot het maken van vrij werk, hetgeen met enige regelmaat uitmondt in een expositie.

15mei2010expofrank-4.jpg

15mei2010expofrank-2.jpg

15mei2010expofrank-3.jpg

 

 15mei2010expofrank-5.jpg 

In de themamaand ‘Groen’ exposeert Frank van Hienen met de gelijknamige expositie. Het thema is van meerdere kanten gefotografeerd en belicht; groen als kleur, maar ook groen in de betekenis van “als groentje aan iets beginnen”. Frank van Hienen benadert de onderwerpen voor zijn foto’s vaak vanuit een onverwachte hoek. De fotografie van Frank van Hienen maakt van alledaagse voorwerpen een abstracte voorstelling. Het onderwerp van een foto is niet altijd direct herkenbaar of terug te leiden tot het origineel. Het vormt daarbij altijd een geheel waarbij vormen, kleuren en compositie de hoofdrol voor zich opeisen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De Weblog-fotografen timmeren goed aan de weg!
    Pot wint Groene Prijs, Sluiter maakt van zijn hobby zijn beroep, Van Eijsden is succesvol modellenfotograaf, Dijkslag fotografeert architectuur, Smit brengt Zwolle in Beeld. Wie volgt… ?


    Maak melding

Reageer