Het weer: zonnig

Zwolle – Zondagochtend is er op veel plaatsen zon. Zodra de zon opkomt zal de temperatuur snel stijgen, maar eerst is het met ongeveer 7 graden frisjes. In de middag ontstaan er opnieuw wat stapelwolken en zijn er zonnige perioden. De temperatuur komt iets hoger uit dan op zaterdag. Het wordt 14 tot 17 graden, bij een zwakke tot matige westenwind.

15-05-2010_weerfoto_peperbus_gezien_vanuit_de_kamperpoort_.jpg
Peperbus gezien vanaf de Kamperpoort

In de avond raakt het bewolkt en gaat er als eerste in het zuidwesten regen vallen. In de loop van de avond en in de nacht trekt deze over het land. De minima liggen hierbij rond 5 graden. Maandag begint de dag met buien. Hierbij is het wisselend bewolkt en waait er een matige westen- tot noordwestenwind. Gedurende de dag wordt het in het westen droog en beperkt de buiigheid zich tot het oosten van het land. Het wordt 12 tot 16 graden. In de avond wordt het overal droog.

Dinsdag is er vrij veel zon, afgewisseld door stapelwolken. Deze groeien zeer lokaal in het zuidoosten uit tot een buitje. Op de meeste plaatsen blijft het droog en de temperatuur loopt op tot 14-18 graden, bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Woensdag is er kans op wat lichte regen in het zuiden van het land, maar de dag verloopt grotendeels droog. De dagen daarna lijken grotendeels droog en ook vrij zonnig te verlopen met nog iets hogere temperaturen.

Artikel delen:

Reageer